07:11 01.05.2024

ЄБРР планує покрити до 50% ризику за новими сублізинговими договорами "ОТП Лізинг" на EUR80 млн

2 хв читати
ЄБРР планує покрити до 50% ризику за новими сублізинговими договорами "ОТП Лізинг" на EUR80 млн

Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР) може надати гарантію на EUR20 млн "ОТП Лізинг", яка покриє 50% від портфеля нових сублізингових договорів компанії загальною вартістю до EUR80 млн в еквіваленті, йдеться на сайті ЄБРР у вівторок.

Зазначається, що фінансування буде надано двома рівними траншами, кожен із яких покриватиме до EUR40 млн від портфеля. Сказано, що з них підтверджено лише перший транш.

Уточнюється, що розгляд цього проєкту заплановано радою директорів 30 квітня.

Проєкт також включає субліміт для фінансування довгострокових капіталовкладень мікро-, малих і середніх підприємств (ММСП) з метою модернізації технологій та обладнання відповідно до стандартів ЄС, включно з інвестиціями в "зелені" технології (на це відведено 70% від субліміту), у такий спосіб підвищуючи конкурентоспроможність українського бізнесу.

Розмір субліміту не уточнюється.

"Відповідні вимогам субпозичальники також отримають технічну допомогу, що фінансується ЄС, та грантову підтримку у вигляді інвестиційних стимулів після завершення відповідних вимогам інвестиційних проєктів", - йдеться в пресрелізі.

Згідно з ним, проєкт буде зосереджений насамперед на забезпечення доступу до фінансування українських підприємств, які працюють у первинному та вторинному сільському господарстві, а також у критично важливих галузях, таких як харчова промисловість, роздрібна торгівля, логістика тощо.

"ОТП Лізинг" була заснована у червні 2008 року та входить до складу європейської фінансової групи OTP Group. Компанія займала близько 41% ринку за обсягом лізингового портфеля на 2023 рік – $268 млн.

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Шмигаль доручив Міненергетики та "Укренерго" розробити проєкт постанови щодо справедливих графіків відключень споживачів від електроенергії

Україна виконала всі структурні маяки до очікуваної наприкінці травня місії МВФ щодо 4-го перегляду програми EFF - заступниця міністра фінансів

Тимчасова комісія КМДА щодо "Київміськбуду" запропонує владі докапіталізувати будкомпанію

Зростання реального ВВП України у квітні-2024 сповільнилося до 4,1% - ІЕД

"Укренерго" відмовилося від обмеження енергопостачання з 11:00 до 17:00 вівторка через сонячну погоду

NovaPay конкуруватиме з банками за зарплатні картки

НБУ в понеділок опустив офіційний курс гривні на 24 коп.

Попит на зарядні станції в мережі "Епіцентр" зріс більш ніж увосьмеро

"Метінвест" у I кв. скоротив виробництво сталі на 4%, коксу на 11%, наростив окатишів майже на третину

DIM спільно з банком "Глобус" запускає іпотечну програму для ЖК А136

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА