10:57 06.06.2018

Затоплення шахт на окупованій території Донбасу поширюється на підконтрольні Україні шахти

2 хв читати
Затоплення шахт на окупованій території Донбасу поширюється на підконтрольні Україні шахти

 Затоплення підземними водами шахт на непідконтрольній Україні частині Донбасу поступово призводить до аналогічних процесів в шахтах, розташованих на підконтрольній українському уряду території, повідомляє заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України Георгій Тука.

"Процес затоплення шахт починається на окупованій території і поступово досягає шахт, розташованих на контрольованій урядом території. Зверніть увагу: обсяг шахтних вод, що надходять в шахту "Золоте"(контрольована територія) становить 940 тонн на годину", - написав Г. Тука на своїй сторінці в соцмережі Facebook у середу вранці.

Заступник міністра нагадав, що для того, щоб збільшити потужності водовідведення, уряд України нещодавно виділив 131 млн грн на закупівлю обладнання і проведення робіт. "Додаткове водовідведення вимагає наявності шести спеціальних насосів. Вага одного становить близько 10 тон", - додав він.

Як повідомлялося, 25 квітня на засіданні Кабміну уряд прийняв рішення виділити Міністерству енергетики та вугільної промисловості України 131,188 млн грн на першочергові заходи із запобігання надзвичайним ситуаціям у зв'язку із затопленням шахт Першотравнево-Стаханівського району (Луганська обл.).

За ці кошти заплановано посилити водовідливний комплекс на шахті "Золоте" ДП "Первомайськвугілля". За рахунок таких заходів заплановано запобігти затопленню цієї шахти, а також шахт "Карбоніт", "Гірська" того ж ДП з виходом шахтних вод на поверхню р.Лугань і загрозою підтоплення забудованих територій з населенням 80 тис. осіб. (населені пункти Кіровськ, Первомайськ, Золоте, Гірське, Карбоніт).

Згідно з експертними висновками до розпорядження уряду, таке затоплення можливе у зв'язку з надходженням води з недіючих шахт "Першотравнева" та "Голубовська", що мають гідрогеологічні сполучення з шахтами "Золоте", "Карбоніт", "Гірська".

Кабмін у 2017 році вже виділяв на цей проект 86,963 млн грн, проте освоєно лише 9,954 млн грн через тривалий термін виготовлення обладнання.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Час обмеження потужності енергопостачання для промисловості збільшився більш ніж удвічі

Сольський підбив підсумки за основними напрямами фінансування агросектору у 2022-2024 роках

"Епіцентр" фіксує зростання попиту на зарядні станції в 4,5 раза і готовий до можливого стрибка запитів на генератори

Дефіцит е/е значний протягом майже всієї доби, за винятком годин активної роботи ВДЕ - "Укренерго"

"Нафтогаз" готовий надати свою інфраструктуру для оперативного підключення газової генерації е/е і забезпечити її газом - СЕО

Харків'яни та жителі області отримають збільшену субсидію та пільгу на електроенергію в неопалювальний сезон

НБУ у середу послабив курс гривні на 9 коп.

Велика Британія збільшить свій внесок у Фонд підтримки енергетики на £20 млн

Україна увійде наступного опалювального сезону з запасами в ПСГ не менше 13 млрд куб. м – голова Нафтогазу

Шмигаль доручив затвердити графіки ремонтів енергооб'єктів і кроки щодо посилення їх захисту до початку опалювального сезону 2024/25 років

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА