Спорт

Легiонери не мають намiру йти з харкiвського "Металiста" пiсля дисквалiфiкацiї клубу - форвард Девич

Легiонери не мають намiру залишати ФК "Металiст" (Харкiв) пiсля дисквалiфiкацiї команди з єврокубкiв, запевняє український форвард сербського походження Марко Девич.

"Це абсолютна неправда, можу це сказати з повною вiдповiдальнiстю. Ми поговорили по-чоловiчому й вирiшили - продовжуємо боротися за найвищi мiсця в чемпiонатi України. Так, те, що сталося (дисквалiфiкацiя клубу з боку УЄФА - IФ), розчарувало всiх, але жоден iз наших легiонерiв i гадки не мав їхати з Харкова", - повiдомив футболiст прес-службi ФК "Металiст" у п'ятницю, спростувавши чутки, поширенi в ЗМI, про нiбито рiшення деяких легiонерiв пiти з команди.

М.Девич наголосив, що в командi очiкують 28 серпня, коли буде оприлюднено рiшення по сутi Спортивного арбiтражного суду Лозанни за повторною скаргою харкiв'ян на дисквалiфiкацiю, а також стануть вiдомi всi учасники групового етапу ЛЧ.

Наразi гравцi "Металiста" повнiстю сконцентрували свої сили на внутрiшньому чемпiонатi. "Нас можуть задовольнити лише першi двi позицiї, якi повернуть нашим уболiвальникам надiю на Лiгу чемпiонiв. I ще цього сезону ми, як нiколи, вiдповiдально поставимося до Кубка України - ми сьогоднi не боїмося нiкого й маємо намiр дiйти до самого фiналу Кубка", - розповiв про прагнення команди М.Девич.

Як повiдомлялося, 2 серпня Спортивний арбiтражний суд у Лозаннi (CAS) 2 серпня ухвалив рiшення позбавити ФК "Металiст" бронзових нагород чемпiонату України сезону 2007/2008 рокiв за пiдсумками розгляду справи про договiрний характер матчу "Металiст" - "Карпати" 2008 року.

7 серпня "Металiст" пробився до раунду плей-оф квалiфiкацiї дебютної для себе Лiги чемпiонiв, пройшовши "ПАОК" за сумою двох матчiв. У Салонiках харкiв'яни перемогли з рахунком 2:0, а в Харковi команди розiйшлися нiчиєю 1:1. Суперником "Металiста" в раундi плей-оф став нiмецький "Шальке". 21 серпня команди мали зiграти в Гельзенкiрхенi, а 27 серпня - у Харковi.

14 серпня було оголошено, що Апеляцiйна iнстанцiя УЄФА ухвалила рiшення щодо дисциплiнарної справи стосовно футбольного клубу "Металiст" (Харкiв) i вiдсторонила його вiд участi в єврокубках у сезонi 2013/14 рокiв. Цього самого дня робоча група УЄФА з надзвичайних ситуацiй, до складу якої входять п'ятеро членiв виконкому УЄФА, вирiшила замiнити "Металiст" на "ПАОК" на частину сезону 2013/14 рокiв у європейських клубних змаганнях.

Пiсля цього Спортивний арбiтражний суд Лозанни двiчi вiдхиляв клопотання "Металiста" про призупинення рiшення УЄФА про дисквалiфiкацiю клубу з єврокубкiв.

28 серпня Лозаннський суд оприлюднить рiшення по сутi за повторною скаргою харкiв'ян на дисквалiфiкацiю.

Цього самого дня стануть вiдомi всi учасники групового етапу Лiги чемпiонiв, а 30 серпня вiдбудеться жеребкування цiєї стадiї турнiру.

21 серпня грецький "ПАОК", що виступає в Лiзi чемпiонiв замiсть "Металiста", зiграв унiчию 1:1 iз нiмецьким "Шальке" в першому матчi раунду плей-оф квалiфiкацiї Лiги чемпiонiв.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ