Події

CAS пiдтверджує намiр ухвалити 20 серпня рiшення про подальшу долю "Металiста"

Спортивний арбiтражний суд Лозанни (CAS) пiдтвердив, що прийняв повторну скаргу ФК "Металiст" (Харкiв) на рiшення Апеляцiйного комiтету УЄФА проти дисквалiфiкацiї клубу в єврокубках сезону 2013-2014 рр.

Як повiдомляється на офiцiйному сайтi CAS у понедiлок, рiшення суду про призупинення рiшення УЄФА вiд 14 серпня буде ухвалено, як очiкується, 20 серпня о 13.00 за київським часом.

2 серпня CAS 2 серпня ухвалив рiшення позбавити ФК "Металiст" бронзових нагород чемпiонату України сезону 2007/2008 рокiв за пiдсумками розгляду справи про договiрний характер матчу "Металiст" - "Карпати" 2008 року. Водночас iз "Металiста" й "Карпат" не знiматимуть по 9 очок у сезонi 2011/2012, отже, турнiрна таблиця того чемпiонату України залишається без змiн. Спортивного директора "Металiста" Євгена Краснiкова, згiдно з рiшенням Лозаннського суду, позбавили права провадити футбольну дiяльнiсть протягом п’яти рокiв.

7 серпня "Металiст" пробився до раунду плей-оф квалiфiкацiї дебютної для себе Лiги чемпiонiв, пройшовши "ПАОК" за сумою двох матчiв. У Салонiках харкiв'яни перемогли з рахунком 2:0, а в Харковi команди розiйшлися нiчиєю 1:1. Суперником "Металiста" в раундi плей-оф став нiмецький "Шальке". 21 серпня команди мали зiграти в Гельзенкiрхенi, а 27 серпня - у Харковi.

12 серпня ФК "Металiст" подав апеляцiю до Верховного суду Швейцарiї на рiшення Спортивного арбiтражного суду Лозанни (CAS) у справi про договiрний матч.

14 серпня було оголошено, що Апеляцiйна iнстанцiя УЄФА ухвалила рiшення щодо дисциплiнарної справи стосовно футбольного клубу "Металiст" (Харкiв) i вiдсторонила його вiд участi в єврокубках у сезонi 2013/14 рокiв. Цього самого дня робоча група УЄФА з надзвичайних ситуацiй, до складу якої входять п'ятеро членiв виконкому УЄФА, вирiшила замiнити "Металiст" на "ПАОК" на частину сезону 2013/14 рокiв у європейських клубних змаганнях.

16 серпня Верховний суд Швейцарiї призупинив рiшення Спортивного арбiтражного суду Лозанни (CAS), який визнав договiрним матч чемпiонату України "Металiст" - "Карпати" сезону 2007/2008 рр.

Цього самого дня Спортивний арбiтраж вiдмовив у задоволеннi скарги ФК "Металiст" (Харкiв) на рiшення апеляцiйного комiтету УЄФА про дисквалiфiкацiю клубу з єврокубкiв сезону 2013-2014 рр. УЄФА пiдтримав це рiшення Лозаннського суду.

Пiсля цього офiцiйний сайт "Металiста" розмiстив iнформацiю про те, що Верховний суд Швейцарiї повнiстю перегляне рiшення Лозаннського суду про матч "Металiст" - "Карпати".

Тим часом команда ФК "Металiст" має намiр уранцi 20 серпня вилетiти до Нiмеччини, де ввечерi 21 серпня вiдбудеться матч раунду плей-оф квалiфiкацiї Лiги чемпiонiв мiж нiмецьким "Шальке-04" i грецьким "ПАОКом" або "Металiстом".

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ