Пресрелізи

Деревообробна галузь чекає повного переходу на біржову торгівлю

Повномасштабна агресія РФ завдала важкого удару по українській економіці. Перші дні навали були справжнім шоком не тільки для суспільства, але і для бізнесу. Проте, не зважаючи на бойові дії, економіка країни просто зобов’язана працювати, у бюджет повинні надходити податки.

Попри на виклики сьогодення, однією із перших розпочала своє відновлення деревообробна галузь. Приємною подією стало запровадження реформи системи реалізації деревини шляхом повного переходу на біржову торгівлю, яка набуває чинності з 1 червня. Це дозволить деревообробним підприємствам забезпечувати себе ресурсом на рівних, прозорих, конкурентних умовах. Отримані лісгоспами доходи будуть направлені на подальший розвиток галузі та підтримку армії. Сплачені від торгів податки поповнять державний бюджет.

«Сталість вектора цієї реформи є запорукою росту деревообробної галузі. Дотримання встановленого підходу дозволить лісгоспам отримувати справедливу ринкову ціну за кругляк. Тому ми з нетерпінням чекаємо 1 червня, коли зміни у системі реалізації сировини набудуть чинності. Економічні показники та стабільність держави сьогодні є важливими як ніколи. Працюючі підприємства – це важливе джерело фінансування держави, а тому успіх наших заводів підсилює нашу армію з кожною сплаченою ними гривнею», - наголосив Голова Всеукраїнського об’єднання роботодавців у галузі деревообробки Віталій Овсіюк.

Реклама
Реклама

ОСТАННЄ