17:16 02.08.2018

ПАО "Фармак" остается лидером фармацевтического рынка Украины в первом полугодии 2018 года

3 мин читать

(Подается на языке оригинала)

ПАТ "Фармак" очолює рейтинг маркетуючих організацій за обсягом продажів товарів "аптечного кошика" в грошовому вираженні за підсумками січня-червня 2018 року. Загалом ПАТ "Фармак" залишається лідером фармацевтичного ринку України вже більше восьми років (згідно структури маркетуючих організацій в кожному з періодів).

Рейтинг опублікував тижневик "Аптека", посилаючись на дані компанії "Proxima Research". Аптечні продажі ПАТ "Фармак" за підсумками першого півріччя 2018 року становлять 2,232 млрд грн. Приріст продажів Компанії в гривневому вираженні склав 17,4% проти аналогічного періоду 2017 року.

На думку аналітиків, позитивно на розвиток ринку впливає зростання заробітної плати і, відповідно, доходів населення. Загалом за підсумками I півріччя 2018 року роздрібний фармацевтичний ринок демонструє приріст як у грошовому, так і в натуральному вираженні.

Серед ключових тенденцій ринку аналітики виділяють збільшення частки рецептурних лікарських засобів. Крім того, структура споживання зміщується в бік дорогих препаратів (понад 100 грн за 1 упаковку).

Якщо не буде значного впливу зовнішніх чинників, за прогнозами компанії "Proxima Research", у 2018 році обсяг роздрібних продажів лікарських засобів становитиме понад 70 млрд грн, а приріст – 18–23% у гривневому вираженні і 1–2,5% – в упаковках.

ДОВІДКА

ПАТ "Фармак" — український виробник лікарських засобів європейського рівня. Завдяки високій якості препаратів та інноваційному підходу у виробництві, ПАТ "Фармак" із 2010 року є лідером фармацевтичного ринку України*.

Продукція ПАТ "Фармак" експортується до 20 країн світу. У портфелі компанії 220 продуктових досьє. Щорічно Компанія виводить на ринок до 20 нових препаратів.

На підприємстві функціонують 19 виробничих ліній, що відповідають вимогам GMP. Впроваджена та постійно вдосконалюється фармацевтична система якості згідно з чинними регуляторними вимогами та відповідно до світових стандартів: ISO, GMP. Щороку компанія проходить приблизно 15 міжнародних інспекцій та перевірок.

За результатами 2017 року ПАТ "Фармак" став лідером у постачанні лікарських засобів в Україні за програмою «Доступні ліки». З 23 молекул, на які розповсюджується програма, 8 є в портфелі "Фармак". Це 26 готових лікарських засобів, з яких 7 відшкодовуються повністю, 19 – частково.

За версією порталу "Економічна правда" у 2017 році ПАТ "Фармак" увійшло до топ-5 найінноваційніших компаній України. Журнали "Бізнес", "Фокус" назвали ПАТ "Фармак" одним із найкращих роботодавців серед українських компаній. ПАТ "Фармак" — єдиний фармвиробник, який увійшов до ТОП-100 платників податків за 2017 рік**.

У компанії працюють більш ніж 2400 осіб. Понад 80% управлінських вакансій закриваються власними кандидатами. ПАТ "Фармак" активно співпацює з шістьма провідними вузами України.

У компанії працюють 5 новітніх лабораторій. Власний лабораторно-технологічний комплекс R&D — науково-дослідний полігон для випробування нових і вдосконалення наявних технологій готових лікарських засобів. Лабораторії оснащені високотехнологічним обладнанням таких світових виробників, як Glatt, SBM, Urlinski, Belimed, De Ditrich, Gea, Sartorius, Malvern Instruments та ін.

З 2015 року в ПАТ "Фармак" працює власний комплекс із виготовлення субстанцій (департамент із виробництва АФІ) у м. Шостка. Його планова потужність становить 100 тонн субстанцій на рік.

* за обсягами продажу лікарських засобів у грошовому вираженні, за даними Proxima Research

** дані Офісу великих платників податків Державної фіскальної служби України

РЕКЛАМА

ПОСЛЕДНЕЕ

70 тысяч литров топлива передала сеть ОККО для критической инфраструктуры Харьковщины – первая вице-премьер

Уголовная ответственность за незаконное обращение наркотиков: поговорим честно и без хайпа

Десантники из 80-й ОДШБр получили комплекс разведки и уничтожения стоимостью 50 млн грн от ОККО и "Повернись живим"

ЖК "Воздвиженка" обратилось к Президенту и СНБО по поводу рисков для института управления арестованным имуществом из-за действий АРМА

Группа компаний DIM ввела в эксплуатацию два жилых комплекса

Эпицентр назвал лучших партнеров – производителей украинских товаров и впервые вручил награду UA Epicentr Awards

Sense SuperApp признан лучшим банковским приложением в Украине

ОТП БАНК делает акцент на командной работе и внедрении новейших технологий - Л.Сирота

Украинский Красный Крест и IMPACT представят лонгитюдное исследование во время мероприятия: "Текущая ситуация и перспективы беженцев из Украины: от чрезвычайного реагирования к возвращению и (ре)интеграции".

Фокстрот и Федорчук с успехом провел танцевальный Парад надежд-2024

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА