Політика

Екс-перший заступник голови СБУ Трепак приєднався до команди А.Гриценка

Колишній перший заступник голови Служби безпеки України Віктор Трепак (липень 2015-го - квітень 2016 року) приєднався до команди кандидата в президенти України, лідера партії "Громадянська позиція" Анатолія Гриценка.

"Після вчорашньої передачі "Свобода слова" на ICTV отримав багато дзвінків і смс з одним питанням - чи означає моя участь у цій передачі, що я входжу до команди кандидата в президенти України Анатолія Гриценка? Відповідаю - так. Я прийняв таке рішення. Чесно зізнаюся, що далося воно мені не просто, враховуючи, що я не був публічним політиком і завжди хотів займатися конкретними практичними питаннями", - написав він на своїй сторінці в Facebook у вівторок.

На його думку, на виборах президента є "величезна загроза збереження наявної олігархічної системи правління та проросійського вектора подальшого розвитку України", яку може усунути лише перемога демократичного й проукраїнського кандидата.

В.Трепак зазначив, що виступає за об'єднання ключових демократичних сил і політиків, зокрема, Анатолія Гриценка, Андрія Садового та Святослава Вакарчука, про що він особисто говорив із кожним із них.

"Часу на роздуми про об'єднання фактично немає - рішення потрібно приймати вже. А що стосується питання, навколо кого персонально об'єднуватися, то відповідь на нього потрібно давати з суто прагматичних міркувань. Ставку варто робити на того, хто має найбільшу електоральну підтримку, а отже і найбільший шанс перемогти", - переконаний він.

В.Трепак відомий тим, що за роки роботи в СБУ з 2000 року брав участь у затриманні "судді-колядника", екс-голови Львівського апеляційного адміністративного суду Ігоря Зварича в 2008 році, засудженого за вбивство журналіста Георгія Гонгадзе екс-начальника департаменту зовнішнього спостереження МВС України Олексія Пукача у 2009 році.

У період після Революції гідності В.Трепак відомий участю в розслідуванні справи "діамантових прокурорів" і переданням у травні 2016 року до Національного антикорупційного бюро України документів щодо так званої "чорної бухгалтерії" Партії регіонів.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ