Політика

Про остаточний розрив дипвідносин з РФ не йдеться - Макеєв

У Міністерстві закордонних справ України вважають, що наразі не йдеться про цілковите припинення дипломатичних відносин з Російською Федерацією.

"Ні, про цілковитий розрив дипвідносин з Росією не йдеться. Передусім тому, що сьогодні території Росії перебуває 3 млн українців", - сказав директор департаменту політики та комунікацій МЗС України Олексій Макеєв в ефірі "Радіо Свобода" в п'ятницю.

"Щодня до нашого консульства в Москві звертається понад трьохсот українців по консульську допомогу... Я вже не кажу, що на території Російської Федерації понад два десятки політичних в'язнів", - додав він.

Але мова про покращення дипломатичних відносин між РФ і Україною, за словами О.Макеєва, може йти тільки після припинення російської агресії на Донбасі та деокупації Криму.

"Питання кандидатур у дипломатії - це питання абсолютно не публічне. Я не пригадую такого випадку, коли на перших шпальтах усіх газет до того моменту, коли президент тієї чи іншої держави прийме рішення про призначення посла, активно обговорювалася кандидатура цього посла", - зазначив О.Макеєв.

За його словами, обговорення кандидатури до прийняття рішення про призначення несе репутаційні ризики як для країни, яка пропонує кандидатуру на посаду посла, так і для самого кандидата.

"Я не знаю, чи була це спроба принизити Київ, але очевидно, що Київ із цієї ситуації вийшов гідно", - зазначив дипломат.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ