Політика

Санкції проти РФ допомагають охороняти та захищати життя деяких із найбільш вразливих людей і протистояти порушенням прав людини - Макеєв

Санкції проти Росії допомагають оберігати та захищати життя деяких із найбільш вразливих людей і протистояти порушенням прав людини, заявив спецпредставник міністра закордонних справ України з питань політики санкції Олексій Макеєв, подякувавши Раді Євросоюзу за продовження санкцій проти РФ у зв'язку з анексією Криму до червня 2021 року.

"Санкції працюють. Вони допомагають охороняти й захищати життя деяких із найбільш вразливих людей, вони допомагають підтримувати демократію і наші досягнуті великою працею свободу та цінності; й вони допомагають протистояти порушенням прав людини", - написав він у Twitter у четвер.

Макеєв наголосив, що Росія продовжує свою агресивну війну проти України: порушення прав людини зростають, тоді як свободи тих, хто перебуває в окупованому Криму, продовжують скорочуватися.

"Тому я також працюватиму з нашими міжнародними партнерами, щоб посилити тиск на Росію та підвищити ціну її ворожих дій проти України, ЄС, Великої Британії та США - втручання у вибори, кіберзлочинів, отруєння і вбивства людей", - зазначив він.

Як повідомлялося, Рада Європейського Союзу затвердила в четвер рішення продовжити "кримські санкції", впроваджені Євросоюзом, іще на один рік.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ