Медицина

Пілотний проект із телемедицини запущено в Одеській області

 Пілотний проект із телемедицини в тестовому режимі запущено в Окнянському районі Одеської області на базі приймально-діагностичного відділення, повідомив департамент охорони здоров'я Одеської ОДА на своєму сайті.

Як пояснює департамент, кожен працівник фельдшерського пункту має при собі обладнання для первинної діагностики - електрокардіограф, глюкометр, ендоскоп для відеопередачі, спірограф та інші діагностичні апарати, підключені до планшета, який передає дані фахівцям районної лікарні.

"Фельдшер приходить на виклик до пацієнта, проводить на місці обстеження і за допомогою планшета передає інформацію в телемедичний центр. Її одразу бачить сімейний лікар, за необхідності - фахівці районної лікарні, готові надати консультацію протягом 10-15 хв", - зазначається на сайті.

Пілотний проект також передбачає можливість у разі потреби звернутися і до фахівців обласної лікарні. При цьому кожна амбулаторія в сільській місцевості буде мати автомобіль, щоб лікар міг доїхати до села для проведення необхідних для дистанційної консультації обстежень.

Завдяки телемедицині в департаменті розраховують на зниження кількості звернень до "швидкої допомоги" та лікарні.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ