Земля

Для будівництва житла в Києві придатні 1,8 тис. га землі в промзонах

У Києві та передмісті близько 1,8 тис. га землі в промислових зонах потенційно можуть бути використані для будівництва більш ніж 400 тис. квартир.

"За рахунок промзон можна побудувати максимально до 30 млн кв. м житла, що теоретично може становити більш ніж 400 тис. квартир і забезпечить житлом до 700 тис. людей", — повідомила прес-служба столичного житлового комплексу (ЖК) Svitlo Park із посиланням на дані аналітиків компанії.

За оцінками експертів, повне освоєння промислових зон Києва може бути здійснене протягом 20-25 років.

Колишні промзони будуть забудовані за концепцією міні-містечок, а третина земельних ділянок буде використана під об'єкти інфраструктури, вважають експерти.

"Для того щоб забудовники активно бралися за реалізацію таких проектів, необхідно насамперед створити умови, за яких максимально було б спрощено зміну цільового призначення земельних ділянок промислового призначення та переведення їх у категорію житлового будівництва", - зазначили аналітики.

Як повідомлялося, ПрАТ "Холдингова компанія (ХК) "Київміськбуд" (Київ), один із найбільших забудовників України, виступило інвестором проекту будівництва міні-містечка Svitlo Park на вул. Наддніпрянське шосе, 2а на межі Печерського та Голосіївського районів Києва. Проект передбачає 23 багатоповерхові будинки комфорт-класу від 10 до 26 поверхів.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ