Земля

Прокуратура просить суд повернути громаді Києва понад 0,5 га землі в Печерському районі

Київська місцева прокуратура №6 через суд вимагає від забудовників повернути громаді Києва земельну ділянку площею понад 0,5 га і вартістю 37 млн грн на вул. Городецького, де розташовані споруди пересадочного вузла КП "Київський метрополітен" "Хрещатик" - "Майдан Незалежності".

"Встановлено, що спірна земля неодноразово була предметом договорів купівлі-продажу для будівництва, експлуатації та обслуговування підземного багатоповерхового паркінгу з вбудованими та прибудованими приміщеннями адміністративного, торговельного та громадського призначення. Однак з'ясувалося, що ця територія є частиною скверу і використовується для експлуатації та обслуговування житлового будинки на вул. Городецького, 6А в м. Києві та є прибудинковою територією житлових будинків і єдиним проїздом до будинків 4 і 6А", - сказано в повідомленні прес-служби прокуратури м.Києва в понеділок.

Крім того, як зазначається, на цій земельній ділянці є стратегічний технологічний об'єкт - споруда пересадочного вузла "Київського метрополітену" "Хрещатик" - "Майдан Незалежності", де заборонено будь-яке будівництво.

З огляду на те, що Київська міська рада не вживала заходів щодо витребування цієї земельної ділянки у місцевої громади, прокуратура, захищаючи інтереси територіальної громади м.Києва, висунула позов до Господарського суду м. Києва про витребування землі в незаконного користувача.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ