Земля

Спікер і голова фракцій ВР обговорили з президентом групи СБ проведення реформ в Україні та можливість збільшення фінансування - Гопко

Голова Верховної Ради Андрій Парубій та керівники парламентських фракцій обговорили з президентом групи Світового банку Джим Йонг Кімом питання проведення земельної реформи в Україні, імплементації пенсійної реформи, а також можливе збільшення фінансування України з боку СБ.

"Говорили також про реформу ренти землі, підготовку до неї ... кожен висловився, наскільки це важливо, що поки що в Україні, з огляду на суспільний настрій, немає готовності відкривати ринок землі. Один з акцентів був - проводити просвітницьку кампанію. Це говорила українська сторона", - сказала глава комітету із закордонних справ Ганна Гопко журналістам після зустрічі сторін у понеділок у Києві.

Крім того, за її словами, сторони обговорили питання боротьби з корупцією, зокрема створення Антикорупційного суду в Україні.

"Вони сподіваються, що буде прийнято рішення, що всі антикорупційні зусилля - НАБУ, Агентства із запобігання корупції (НАЗК - ІФ) - які вже були прийняті, в подальшому можуть бути закріплені ухваленням закону про Антикорупційний суд", - сказала Г.Гопко.

За словами парламентарія, обговорювалося також посилення прозорості в сфері інвестицій.

"Проголосували пенсійну реформу. (Говорили - ІФ), що ми очікуємо допомоги, зокрема імплементації. Представники фракцій сказали, що тепер імплементація - це фінансові ресурси. І тут важливо, що б вона відбулася, тому що зараз в бюджеті кошти потрібно шукати. тому тут потрібна певна допомога ", - розповіла Г.Гопко.

За її словами, сторони обговорювали питання допомоги вимушеним переселенцям, а також відновлення інфраструктури на Донбасі.

Крім того, глава комітету повідомила: "Вони збираються, проговорили з Європейським інвестиційним банком щодо фінансування для підтримки реформ. Тому що те, що є - це добре. Вони очікують, що буду наступні (рішення про надання фінансування - ІФ), для продовження реформ".

13 листопада президент групи Світового банку Джим Йонг Кім прибув до Києва з дводенним візитом для обговорення порядку денного реформ в Україні і почав понеділок із зустрічі з представниками Міністерства фінансів та агробізнесу.

"Зараз починаємо зі сніданку з представниками агробізнесу, щоб обговорити шляхи збільшення продуктивності в агросекторі і роль нашої країни в глобальній продуктовій безпеці", - написав міністр фінансів Олександр Данилюк на своїй сторінці Facebook.

За його словами, далі в програмі президента Світового банку багато важливих зустрічей, зокрема, з президентом України Петром Порошенко, прем'єр-міністром Володимиром Гройсманом, а також зі спікером Верховної Ради Андрій Парубієм і керівниками парламентських фракцій.

Як повідомлялося, Світовий банк в анонсі візиту назвав однією з його цілей підтвердження підтримки СБ з метою прискорення економічного зростання. Банк вказував, що заплановані також зустрічі з представниками громадянського суспільства, лідерами приватного сектора, а також з депутатами парламенту для обговорення шляхів прискорення реформ у сфері сільського господарства, охорони здоров'я, пенсійного забезпечення, енергетики, банківського сектора і боротьби з корупцією в Україні.

Разом із прем'єр-міністром В.Гройсманом Д.Й.Кім візьме участь у спеціальному заході "Україна: інновації та можливості".

СБ недавно схвалив концепцію партнерства з Україною на 2017-2021 рр., що мала забезпечити підтримку зусиль країни із досягнення стійкого економічного відновлення.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ