Земля

Кабмін виконав вимогу "Профспілкового наступу" про звільнення голови Держгеокадастру Цвяха

 Звільнення Кабінетом Міністрів України в. о. керівника Державної служби з питань геодезії, картографії та кадастру (Держгеокадастр) Олега Цвяха стане виконанням однієї з вимог "Профспілкового наступу".

Як повідомляє в середу прес-служба Федерації незалежних профспілок України, звільнення О.Цвяха - це чергова перемога профспілок.

"Нещодавно кілька сотень представників профспілкових організацій прийшли під Кабмін, вимагаючи від Гройсмана (прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана - ІФ) звільнити людину, яка шкодила роботі державного земельного кадастру. Ця людина - Олег Цвях, який виконував обов'язки керівника Держгеокадастру. В.Гройсман заявив, що Цвях не лише буде звільнений з посади, а ймовірно буде притягнутий до відповідальності за призначення своїх "наглядачів" у регіонах. Це звільнення - наша перемога", - прокоментував керівник Федерації Сергій Павленко.

Він також нагадав, що "Профспілковий наступ" вимагав продовжити мораторій на продаж землі та здійснити повну інвентаризацію земель.

"Упевнені, що В.Гройсман виконає й інші наші вимоги найближчим часом. Що робити із землею, мають вирішувати люди, а не чиновники, які відірвані від села", - додав С.Павленко.

Як повідомлялося, у вівторок, 25 жовтня, на засіданні Ради регіонального розвитку В.Гройсман відсторонив від роботи в. о. керівника Держгеокадастру Олега Цвяха. Раніше кілька сотень представників профспілкових організацій вимагали звільнити О.Цвяха з посади, звинувачуючи його у блокуванні роботи кадастру.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ