Земля

Гройсман пропонує Кабміну звільнити в. о. голови Держгеокадастру Цвяха

 Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман пропонує Кабінету Міністрів України звільнити Олега Цвяха з посади виконувача обов'язків голови Державної служби з питань геодезії, картографії та кадастру (Держгеокадастр).

"Учора я пообіцяв, що як реакція на почуте в залі я відстороню від роботи керівника Геокадастру, я вважаю, що відсторонити - це мало, його треба звільнити. Тому сьогодні я запропоную уряду звільнити його з посади", - сказав він під час засідання Кабінету Міністрів України в середу.

Прем'єр додав, що дає доручення Міністерству аграрної продукції та продовольства відсторонити керівників обласних управлінь Держгеокадастру, створити групи для здійснення перевірок.

"Я вимагаю відповідальності, так просто це не повинно минутися", - сказав В.Гройсман.

Він зазначив, що О.Цвях є лише першим.

Як повідомлялося, 24 жовтня В.Гройсман заявив про відсторонення Олега Цвяха від виконання обов'язків голови Держгеокадастру.

"Пане Цвях, з цієї хвилини ви відсторонені від виконання своїх обов'язків. Завтра я звернуся до Генеральної прокуратури, Національного антикорупційного бюро відкрити проти вас справу, проти всіх ваших керівників районних управлінь, розслідувати – і будете сидіти", - сказав прем'єр під час засідання Ради розвитку регіонів у Києві.

Прем'єр також закликав представників місцевої влади надати йому до кінця дня інформацію про "наглядачів".

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ