Земля

Порошенко розкритикував діяльність Держгеокадастру і заявив, що жодних наглядачів з Києва в регіонах не буде

Президент України Петро Порошенко розкритикував діяльність Державної служби з питань геодезії, картографії та кадастру (Держгеокадастр) і підкреслив, що жодних наглядачів з центру в регіонах не буде.

"Ні я, ні прем'єр-міністр, ні уряд, ні коаліція жодних наглядачів не призначають, жодного стосунку до них не мають, і терпіти їх не будуть", - заявив П.Порошенко на засіданні Ради розвитку регіонів в Києві у вівторок після того, як голова Васильківської райадміністрації Дніпропетровської області Сергій Литвинов звернувся до президента з проханням прибрати київських наглядачів Держгеокадастру з регіонів.

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман, який також був присутній на засіданні Ради розвитку регіонів, заявив про відсторонення О.Цвяха від виконання обов'язків глави Держгеокадастру.

"Пан Цвях, з цієї хвилини Ви відсторонені від виконання своїх обов'язків. Завтра я звернуся до Генеральної прокуратури, Національного антикорупційного бюро, аби відкрити проти Вас справу, проти всіх Ваших керівників районних управлінь, щоб розслідувати це, і ви будете сидіти", - сказав прем'єр.

В.Гройсман також закликав представників місцевої влади надати йому до кінця дня інформацію про наглядачів.

Президент подякував прем'єр-міністру за ухвалене рішення, попросив надати йому копії матеріалів, а також заявив про необхідність вирішити проблеми в перереєстрації землі.

"Як ви думаєте, на якому етапі виникають ці труднощі? Чи тут задіяні голови райадміністрацій або обладміністрацій, можливо, Держгеокадастру в Києві... Бо ми пробуємо перекинути зараз із хворої голови на здорову. Не треба. Ось є у нас сьогодні представники аграрного бізнесу, вони знають, з яким і труднощами пов'язана перереєстрація договорів оренди землі... У нас землю не перереєструєш безкоштовно. Я можу сказати, що я, як президент і прем'єр-міністр і голова Верховної Ради, рішуче налаштований на те, що це є одним з ключових елементів інвестиційного клімату... Я б на вашому місці так не посміхався, тому що я не жартую з вами. І те, що пішов Луценко (генпрокурор України Юрій Луценко, який на той момент залишив засідання Ради розвитку регіонів - ІФ), ще нічого не означає ", - заявив президент.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ