Земля

Прем'єр відсторонив в.о. глави Держгеокадастру Цвяха та обіцяв посадити його за наглядачів

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман заявив про відсторонення Олега Цвяха від виконання обов'язків голови Державної служби з питань геодезії, картографії та кадастру (Держгеокадастру).

"Пане Цвях, з цієї хвилини ви відсторонені від виконання своїх обов'язків. Завтра я звернуся до Генеральної прокуратури, Національного антикорупційного бюро, відкрити проти Вас справу, проти всіх Ваших керівників районних управлінь, розслідувати - і будете сидіти", - сказав прем'єр під час засідання Ради розвитку регіонів у Києві у вівторок.

Прем'єр закликав представників місцевої влади надати йому до кінця дня інформацію про наглядачів.

"Шановні колеги, які аплодували, я чекаю від вас сьогодні до кінця дня конкретних фактів, конкретних прізвищ тих, хто є наглядачами у ваших районах та областях", - сказав В.Гройсман.

Президент Петро Порошенко попросив надати йому копії цих матеріалів.

"Наглядачі залишилися в 2014, далекому 2013 році, і я наголошую, що від того, що ви робите сьогодні, якщо це правда, ви паразитуєте на тілі нашої держави, і вам прощення немає. Винні - будете сидіти. Крапка", - сказав прем'єр.

Відповідне рішення було ухвалено після звернення глави Васильківської райадміністрації Дніпропетровської області Сергія Литвинова до президента з проханням прибрати київських наглядачів Держгеокадастру з регіонів.

"Пане президент, я вислухав інформацію про наглядачів, і на цьому ми зупинятися не будемо. Я вважаю, що все, що ми тут почули, має бути предметом розслідування. І не просто когось кудись забрати, а посадити потрібно в тюрму", - заявив В.Гройсман.

Президент подякував прем'єр-міністру за прийняте рішення, а також заявив, що необхідно вирішити питання розпорядження місцевими громадами держземлі за межами населених пунктів і винести його на засідання Нацради реформ.

О.Цвях призначений на посаду в.о. глави Держгеокадастру з липня 2016 року. З 2012 до 2015 року працював на посаді начальника управління землеустрою департаменту земельних ресурсів виконавчого органу Київради (Київської міської державної адміністрації).

З лютого до липня 2015 року виконував обов'язки начальника Головного управління Держземагентства в Києві 24 липня 2015 року призначений на посаду начальника Головного управління Держгеокадастру в Києві.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ