Земля

Голові однієї з РДА Київської області повідомлено про підозру у незаконних оборудках із землею

Генеральна прокуратура України спільно з Національним антикорупційним бюро України повідомила про підозру голові однієї з районних державних адміністрацій Київської області в незаконних оборудках із землею, які завдали шкоди державним інтересам на суму понад 12 млн грн.

Як повідомляє в четвер прес-служба Генеральної прокуратури України, під час досудового розслідування встановлено, що голова районної адміністрації Київської області, зловживаючи своїм службовим становищем з метою отримання неправомірної вигоди кількома сільськими радами незаконно видав розпорядження про передання земель Державного фонду в розмірі понад 100 га у власність територіальним громадам, змінивши при цьому їхнє цільове призначення без погодження з органами Державної служби України з питань геодезії, карт графії та кадастру.

За інформацією Генпрокуратури, такі дії призвели до тяжких наслідків для державних і громадських інтересів у розмірі понад 12 млн грн.

"Зараз голові державної районної адміністрації цього району Київської області повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України та вручено клопотання про обрання запобіжного заходу і звільнення із займаної посади", - ззаначено в повідомленні.

За скоєне кримінальне правопорушення підозрюваному загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 6 років з позбавленням права обіймати певні посади на строк до 3-х років.

Досудове розслідування триває, встановлюються інші особи, причетні до скоєння цього кримінального злочину.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ