Земля

Депутата Київради затримали за підозрою у привласненні землі

Детективи Національного антикорупційного бюро України під процесуальним керівництвом Спеціалізованої антикорупційної прокуратури затримали депутата Київської міської ради та його спільника за підозрою в незаконному привласненні землі в столиці, повідомляє прес-служба НАБУ.

"За версією слідства, затриманий у 2010-2011 рр., перебуваючи на посаді секретаря Комісії Київради з питань земельних відносин і маючи доступ до інформації про наявність у столиці земельних ділянок, що перебувають у комунальній власності, організував злочинну схему заволодіння трьома з них, загальною вартістю понад 3,5 млн грн", - ідеться в повідомленні на офіційній сторінці НАБУ у Facebook.

Незаконне заволодіння землею відбувалося з використанням підприємства, заснованого спільником депутата, до статутного фонду якого вносилися земельні ділянки, що перебувають у комунальній власності.

"Наразі детективи НАБУ і прокурори САП провадять необхідні слідчі дії з метою отримання додаткових доказів, встановлення інших можливих учасників корупційної схеми, а також викриття інших епізодів незаконного заволодіння земельними ділянками на території Києва ... Розслідування наведених фактів детективи НАБУ розпочали у вересні 2016 року", - зазначається в повідомленні.

Реклама
Реклама

ОСТАННЄ