12:56 28.03.2023

Кулеба: Вступ України до НАТО та ЄС гарантує безпеку Європи на десятиліття

2 мин читать
Кулеба: Вступ України до НАТО та ЄС гарантує безпеку Європи на десятиліття

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявляє, що майбутнє євроатлантичної безпеки визначається на полі бою в Україні, а вступ України до ЄС і НАТО завершить переформування безпекової архітектури світу та гарантує безпеку Європи на десятиліття, повідомляється на сайті українського зовнішньополітичного відомства у вівторок.

"Адріатична Хартія сприяла вступу до НАТО балканських держав. Україна нині на шляху до членства в Альянсі, тому ми розуміємо, наскільки це важливо", - зазначив Кулеба, виступаючи онлайн на міністерському заході Адріатичної Хартії на запрошення македонського колеги Буяра Османі.

Очільник відомства наголосив, що Україна наразі є безпековим донором для всієї євроатлантичної спільноти та за військової підтримки партнерів стримує РФ, яка є найбільш деструктивною та агресивною силою в сучасній історії. "Реальність полягає в тому, що вступ України до НАТО - в інтересах і нашої держави, і самого Альянсу. Українська сила, стійкість та хоробрість стануть вагомим внеском до колективної безпеки, так само як велике, загартоване в бою та взаємосумісне з арміями союзників українське військо", - заявив Кулеба.

Міністр висловив сподівання, що нинішній саміт НАТО у Вільнюсі ухвалить чітке рішення про те, що Альянс хоче бачити Україну у своєму складі. "Вступ України в ЄС і НАТО завершить переформатування глобальної безпекової архітектури та гарантуватиме безпеку європейського континенту на десятиріччя вперед", - зазначив він.

Кулеба висловив окрему подяку партнерам за військову допомогу та закликав сфокусуватися на збільшенні та прискоренні підтримки: "Чим більше ми отримаємо зараз, тим швидше зможемо завершити цю війну рішучими перемогами на полі бою. Тим менше ресурсів нам і партнерам доведеться витратити у довгостроковій перспективі".

ЕЩЕ ПО ТЕМЕ:

РЕКЛАМА

ПОСЛЕДНЕЕ

В Харькове минимум один пострадавший в результате ночного обстрела

ВЗРЫВЫ В ПАВЛОГРАДЕ – ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛЫ

ВЗРЫВЫ В ХАРЬКОВЕ – ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛЫ

Несмотря на задержку в одобрении в Конгрессе США финансирования для Украины, помощь USAID не прекращалась

Китай приступил к осуществлению исторической миссии по сбору образцов с обратной стороны Луны

Посол США: военная и экономическая помощь, поддержка реформ и подотчетность - основные цели выделенных для Украины $61 млрд

Войска РФ за минувший день обстреляли 10 громад Сумской области

Мелони подтвердила приверженность Италии организации в Швейцарии глобального саммита мира в Украине

МИД рекомендует гражданам Украины избегать посещения мест массового скопления людей в Тбилиси

Правительство продлило на 1 месяц срок действия отсрочки от призыва сотрудникам "Укрзализныци"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА