19:25 01.06.2022

Київський КПК вважає неправомірними проведені Нацполіцією обшуки та обвинувачення у співпраці з РФ та Білоруссю у 2021 році

2 мин читать
Київський КПК вважає неправомірними проведені Нацполіцією обшуки та обвинувачення у співпраці з РФ та Білоруссю у 2021 році

Київський картонно-паперовий комбінат (ККПК, Обухів, Київська обл.), найбільше в Україні підприємство галузі з обсягів продажу, вважає неправомірними проведені 26 травня Національною поліцією України обшуки у приміщеннях комбінату та вдома у його керівників.

"Наступні дії проводилися з санкції Голосіївського районного суду м. Києва, для отримання якої в суд були представлені відомості, які не відповідають дійсності", - стверджується у повідомленні наглядової ради ККПК у фейсбуці.

Зокрема, згідно з повідомленням, поліція стверджує, що за 9 місяців 2021 року комбінат не сплатив до бюджету України податок на прибуток.

"Це не відповідає дійсності, адже ККПК за 2021 рік сплатив податку на прибуток у розмірі 89 873 350 грн, з яких 73 652 057 грн – за дев’ять місяців. А всього за 2021 рік комбінат сплатив понад 930 млн грн податків", - стверджує спостережна рада.

Крім того, зазначають у наглядовій раді ККПК, поліція обвинувачує комбінат у співпраці у 2021 році з підприємствами Республіки Білорусь та РФ.

"Однак, у 2021 році в Україні не існувало заборони на господарські відносини з підприємствами цих країн. І в 2021 році ПрАТ "Київський картонно-паперовий комбінат" здійснював закупівлю целюлози, як однієї з головних складових собівартості продукції, у одного із найбільших виробників цієї сировини - Архангельський ЦПК (РФ) на вигідних для комбінату умовах. А з початком війни будь-яка співпраця припинилась", - зазначається в повідомленні.

Наглядова рада наголошує, що в умовах воєнного часу комбінат забезпечує безперебійну діяльність, своєчасну виплату зарплати, спрямовує кошти на підтримку нужденних, а також виконує всі зобов'язання перед державою, банками та контрагентами з України та країн-партнерів.

"Оскільки ми розцінюємо дії представників правоохоронних органів як неправомірні, можливо спрямовані на рейдерське захоплення підприємства, ми звернулися з офіційними скаргами на дії поліцейських, а також зі зверненнями до Президента України, МЗС України, а також до Посольства та Торговельного Представництва Австрії в Україні", - повідомила наглядова рада.

Київський КПК – одне з найбільших підприємств Європи з випуску картонно-паперової продукції зі штатом близько 2,2 тис. осіб. Продукція постачалася майже 700 компаніям України, низки країн СНД та далекого зарубіжжя.

Як повідомлялося, 2021 року комбінат збільшив обсяг товарної продукції на 34,2% порівняно з 2020 роком – до 7 млрд 699 млн грн.

Власником комбінату є Pulp Mill Holding GmbH (Австрія), яка також володіє Архангельським ЦПК, а кінцевим бенефіціаром – бізнесмен Володимир Крупчак, нині громадянин Великої Британії.

 

 

 

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА