Події

Польський прем'єр закликає ЄС посилити санкції проти Мінська

 Прем'єр Польщі Матеуш Моравецький назвав ситуацію на польсько-білоруському кордоні державним тероризмом, заявив про необхідність розширити санкції ЄС щодо Білорусі, передає агентство Bloomberg.

"На кордоні з ЄС відбувається державний тероризм", - наводить агентство слова Моравецького.

"ЄС необхідно розширити санкції проти Білорусі", - заявив польський прем'єр, зазначивши, що ухвалені проти Мінська санкції не мають належного ефекту.

Моравецький додав, що міграційна криза на кордоні спричинена політиками. За його словами, ця криза є перевіркою для Польщі та ЄС.

Напередодні Моравецький заявив про намір Варшави поставити перед керівництвом ЄС питання щодо посилення санкцій щодо Білорусі.

"Ми виступаємо за посилення санкцій. Я вніс таку пропозицію - не варто очікувати грудня (на цей термін заплановано чергове засідання Європейської ради - ІФ), а зустрітися раніше, нехай і дистанційно", - сказав прем'єр, виступаючи на надзвичайному засіданні сейму щодо ситуації на польсько-білоруському кордоні.

Ситуація на кордоні двох країн ускладнилася минулого понеділка, коли до кордону з Польщею з білоруського боку підійшли кілька тисяч мігрантів із країн Близького Сходу, які хочуть перебратися до Євросоюзу. Польські офіційні особи назвали те, що відбувається, найскладнішим моментом з початку кризи на кордоні.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ