Події

Конфлікт Disney із Sony може залишити "Людину-павука" за бортом кіновсесвіту Marvel

Протиріччя між кіностудіями Walt Disney Co. і Sony Pictures Entertainment можуть призвести до розриву партнерських відносин і зникнення персонажа Людини-павука з фільмів із всесвіту коміксів Marvel, пише агентство Bloomberg із посиланням на інформовані джерела.

За словами джерел, студії не можуть домовитися про умови нової угоди, зокрема, з приводу розподілу виручки від касових зборів. За деякими даними, Disney зажадала від Sony 50% виручки від фільмів із Людиною-павуком, тоді як Sony наполягає на колишніх 5%.

Водночас представники Sony написали в соцмережі Twitter, що Disney відмовилася відпустити голову Marvel Кевіна Файгі попрацювати головним продюсером нового фільму франшизи "Людина-павук". Можливе пояснення - його висока зайнятість у зв'язку з тим, що в рамках купівлі активів 21st Century Fox студії дісталися права на персонажів "Людей Ікс", і Disney розраховує включити їх у свої наступні фільми.

Права на фільми про Людину-павука належать Sony, однак Disney домовилася з нею про "оренду" персонажа для участі у своїх фільмах, знятих на основі всесвіту Marvel, у 2015 році. Sony купила права на кіноперсонажа у 1999 році, до того, як Disney купила Marvel за $4 млрд.

Фільм 2019 року "Людина-павук: Далеко від дому" зібрав у світовому прокаті $1,1 млрд, що є рекордом для Sony Pictures. Також персонаж, зіграний тим самим актором Томом Голландом, був частиною супергеройської команди в картині "Месники: Завершення", що стала найкасовішим фільмом в історії ($2,79 млрд).

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ