Події

Цигикал виступає за створення загону морської охорони в Ізмаїлі

Голова Державної прикордонної служби України Петро Цигикал виступає за створення загону морської охорони в м. Ізмаїлі Одеської області для посилення захисту українського держкордону по Дунаю.

На своїй сторінці в соцмережі Facebook у понеділок він написав, що відвідав Ізмаїльський навчальний тренувальний центр морської охорони і детально ознайомився з обстановкою на Дунаї.

"Нещодавно в Держприкордонслужбі було створено Регіональне управління морської охорони. Впевнений, що таке рішення дозволить підвищити наш потенціал на морі та зробить управління морськими силами більш гнучким та ефективним. Під час візиту в регіон впевнився, що загін морської охорони має бути і в Ізмаїлі. Обговорив це питання з міським головою Ізмаїла, який запевнив мене у підтримці цієї ідеї", - зазначив П.Цигикал.

За його словами, поява такого загону дасть змогу захистити український кордон по Дунаю від будь-яких проявів протиправної діяльності.

"Також актуальним є і запровадження системи підготовки офіцерів-моряків для потреб Держприкордонслужби. Сподіваюся, що спільними зусиллями впродовж року нам вдасться знайти прийнятну формулу реалізації цього задуму в межах наявного навчального потенціалу прикордонного відомства", - наголосив П.Цигикал.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ