Події

У Брюсселі пройшла маніфестація протесту проти арештів і видворення мігрантів

Людський ланцюжок від Північного вокзалу Брюсселя до столичного парку "Максиміліан" утворили в неділю ввечері близько 2 тис. учасників маніфестації проти запланованої поліцейської операції з затримання мігрантів, повідомив телеканал RTBF.

Як уточнює канал, метою акції було висловити протест проти політики державного секретаря Бельгії з питань надання притулку та міграції Тео Франкена, що займає жорстку позицію щодо нелегальних іммігрантів і "транзитних" мігрантів, які обрали Бельгію місцем перевалочної бази на шляху до Великої Британії.

Як очікувалося, поліція планувала в неділю операцію на Північному вокзалі і в парку "Максиміліан" із затримання сотень мігрантів, які влаштували табір в цих двох місцях в очікуванні випадку закріпитися на європейському континенті, але в основному на час пошуку можливості дістатися до Великої Британії.

Платформа громадянської ініціативи, яка займається постачанням мігрантів продуктами харчування і теплим одягом, а також їх розміщенням на ніч на квартирах громадян-добровольців, в суботу розподілила по квартирах брюссельцев близько 300 мігрантів, які залишилися там на все неділю, а також знайшла притулок для ще приблизно 200 осіб у неділю вранці.

В результаті до моменту передбачуваної операції ні в парку, ні на вокзалі мігрантів не виявилося.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ