Події

Amnesty International звинувачує Apple, Samsung, Sony та інших у використанні мінералів, що видобуваються в Африці дітьми

Компанії Apple, Samsung і Sony виявилися не в змозі провести найпростіші перевірки, щоб переконатися, що для видобутку і переробки корисних копалин, що використовуються в їхній продукції, не експлуатували дитячу працю, йдеться в доповіді міжнародної правозахисної організації Amnesty International.

Правозахисники отримали документи, які свідчать, що Congo Dongfang Mining, підрозділ китайського виробника мінералів Zhejiang Huayou Cobalt Ltd (Huayou Cobalt), купує кобальт в Демократичній Республіці Конго, де широко поширена дитяча праця. Потім метал у компанії купують глобальні корпорації, зокрема Apple, Daimler, Dell, HP, Huawei, Lenovo, LG, Microsoft, Samsung, Sony, Vodafone і Volkswagen.

Кобальт використовується для виробництва літій-іонних акумуляторів. У Конго видобувається як мінімум 50% світового кобальту, зазначає BBC.

За даними Amnesty International, на шахтах на півдні Конго з осені 2014 року загинули щонайменше 80 осіб. За повідомленням правозахисників, на шахтах, зокрема під землею,працюють "тисячі дітей від семи років, по 12 годин на добу.

Правозахисники розмовляли з такими дітьми, які повідомили, що отримують лише $1-2 за день роботи.

Самі компанії, в свою чергу, заявили, що роблять все, щоб не допустити використання дитячої праці. Деякі з них, зокрема й Microsoft, вказали на труднощі отриманя даних та простежування походження кобальту й інших мінералів.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ