Події

Керівництво "Укртелефільму" надалі перешкоджає створенню суспільного мовця

Керівництво державного підприємства "Укртелефільм" надалі перешкоджає створенню Національної суспільної телерадіокомпанії України (НСТУ), повідомив журналістам генеральний директор Національної телекомпанії України (НТКУ) Зураб Аласанія в кулуарах конференції, присвяченої інформаційному суспільству в країні, в Києві в четвер.

За його словами, керівництво саботує юридичну процедуру приєднання підприємства до суспільного мовця, не даючи доступу керівництву НТКУ до документів "Укртелефільму".

З.Аласанія додав, що вже звертався до правоохоронних органів із цього питання, і висловив сподівання, що незабаром це питання буде вирішено.

Водночас голова Державного комітету з питань телебачення та радіомовлення Олег Наливайко повідомив, що 16 грудня має бути завершено перший етап реорганізації - "буде передано передавальні акти".

НСТУ створюється на базі Національної телекомпанії України, а також Національної радіокомпанії України, державної ТРК "Культура", обласних державних телерадіокомпаній, Державної телерадіомовної компанії "Крим", державних організацій Київської державної регіональної ТРК, Севастопольської регіональної державної ТРК, Новгород-Сіверської регіональної державної ТРК "Сіверська", Криворізької регіональної державної телерадіокомпанії "Криворіжжя", Української студії телевізійних фільмів "Укртелефільм", які реорганізуються шляхом приєднання до Національної телекомпанії України.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ