Події

У справі про роздачу майна "Укртелефільму" висунуто чотири підозри, зокрема екс-гендиректору та начальнику юрслужби

Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) вручила 9 грудня повідомлення про підозру колишньому керівнику юридичної служби державного підприємства "Укртелефільм" у завданні підприємству майже 67,73 млн грн збитків, повідомляє прес-служба САП.

Днем раніше, 8 грудня, детективи Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) повідомили про підозру також екс-заступнику голови Держкомтелерадіо, екс-гендиректору "Укртелефільму" та заступнику директора приватної компанії. Їхні дії кваліфіковані за ч. 2 ст. 364; чч. 3 і 4 ст. 358 та ч. 3 ст. 209 Кримінального кодексу України.

"У 2017-2018 роках керівники "Укртелефільму", перебуваючи у змові із заступником голови Держкомтелерадіо, колишнім керівником відділу з правових питань держпідприємства та приватними особами, на підставі підроблених документів без дозволу Державного комітету телебачення і радіомовлення України продали приватній юридичній особі належні державному підприємству майнові права на 60 об’єктів у столиці. Частину нерухомості спільникам вдалось зареєструвати за підконтрольною юридичною особою і надалі перереєструвати на інших фізичних та юридичних осіб для створення видимості існування добросовісних набувачів. Кінцевою метою злочину був продаж нерухомості за ринковими цінами", - йдеться у повідомленні.

Унаслідок цих дій "Укртелефільму" завдано збитків на суму майже 67,73 млн грн.

У лютому-березні 2019 року НАБУ та САП встановили чотирьох ймовірних учасників злочину. Справа стосовно трьох із них розглядається у Вищому антикорупційному суді, ще один підозрюваний переховується від здійснення правосуддя, матеріали стосовно нього виділено в окреме провадження.

У САП також повідомили, що зібрані детективами НАБУ матеріали стали підставою для визнання Господарським судом Києва недійсним договору купівлі-продажу майнових прав між ДП "Укртелефільм" і ТОВ "Лодокс". "Наразі вживаються заходи щодо відшкодування збитків, завданих держпідприємству, триває реєстрація об'єктів нерухомості на користь державного підприємства", - йдеться у повідомленні.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ