Події

Рівненський апеляційний госпсуд підтвердив припинення процедури банкрутства "Укрбурштину"

Рівненський апеляційний господарський суд підтвердив рішення Господарського суду Рівненської області від 7 жовтня про припинення процедури банкрутства державного підприємства "Укрбурштину".

Про це повідомив у своєму Twitter міністр економічного розвитку і торгівлі Айварас Абромавічус.

"Держава впевнено підтвердила свої права на ДП "Укрбурштин" у Рівненській апеляції. Ми перемогли! Лиходії не пройшли!", - написав він.

На офіційному сайті Рівненського апеляційного господарського суду зазначено, що це питання розглядалося в четвер за апеляційною скаргою арбітражного управляючого Олени Левкович за участю прокуратури Рівненської області.

Як повідомлялося, Госпсуд Рівненській області 7 жовтня припинив процедуру банкрутства ДП "Укрбурштин" за позовом державної акціонерної компанії (ДАК) "Українські поліметали".

Доки тривала процедура банкрутства "Укрбурштину", представники материнської компанії "Українські поліметали" не мали жодних важелів контролю над ДП "Укрбурштин", оскільки підприємство контролювалося арбітражним управляючим та управляючим санацією.

Міністерство економічного розвитку і торгівлі і нове керівництво "Українські поліметали" підозрюють штучне доведення підприємства до банкрутства для виведення активів і докладають зусиль для виведення його з цього стану.

Компанія "Українські поліметали" запропонувала кредиторам "Укрбурштину" підписати угоду про погашення заборгованості в розмірі 4,192 млн грн.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ