16:59 28.08.2015

"Укроборонпром" забезпечить у 2015 р. суттєве збільшення обсягів виробництва і постачань ЗС України нового протитанкового озброєння

2 мин читать
"Укроборонпром" забезпечить у 2015 р. суттєве збільшення обсягів виробництва і постачань ЗС України нового протитанкового озброєння

Держконцерн "Укроборонпром" забезпечить у 2015 році якісне нарощування обсягів виробництва і поставок ЗС України нового високоточного протитанкового озброєння, повідомив заступник генерального директора держконцерну "Укроборонпром" Сергій Пінькас.

Оцінюючи ситуацію з поставками ОПК нових зразків озброєння в армію в ефірі одного з українських телеканалів заступник голови держконцерну особливо виділив успішні випробування в бойових умовах нових українських високоточних засобів ураження - ПТКР "Стугна".

Як зазначив С. Пінькас, після успішного тестування на фронті одиничних екземплярів нових ПТКР, що були в армії станом на 2014 рік, перед держконцерном було окреслено завдання забезпечити у 2015 році якісне збільшення їх поставок до армії.

"Були поодинокі екземпляри (ПТКР у ЗСУ-ІФ), їх випробували військові, кажуть: "Супер! Дайте нам можливість їх купити". Скільки було можливо зробити (у 2014 році - ІФ) - їх всі військові закупили. На 2015 рік було окреслено завдання виготовити майже вчетверо більше. Таку кількість збільшено, і відповідно з графіками її дотримуються", - зазначив він.

Нова українська протитанкова керована ракета (ПТКР) "Стугна" калібру 100 мм, що відповідає стандартам НАТО, - гладкоствольна гармата для легкої бронетехніки з напівавтоматичним управлінням, оснащена тандемною кумулятивною боєголовкою. Дальність ураження цілі - 5 тис. м, бронепробивність - не менше 550 мм, ймовірність ураження цілі - 0,7 - 0,85.

Розроблена ДККБ "Промінь", серійно виробляється ДАХК "Артем". Прийнята на озброєння ЗС України у 2006 році.

Потужності ОПК України дозволяють виробляти стовбурові керовані ракети шести калібрів - 90 мм, 100 мм, 105 мм, 115 мм, 120 мм, 125 мм.

ЕЩЕ ПО ТЕМЕ:

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА