Події

"Електролюкс Україна" має намір виготовляти комплектувальні для пральних машин та холодильників в Україні

Товариство з обмеженою відповідальністю "Електролюкс Україна" (Івано-Франківськ) має намір домовитися з підприємствами машинобудівної галузі Івано-Франківська та області з метою виготовлення комплектувальних для виробництва пральних машин та холодильників, йдеться в оголошенні компанії про пошук партнерів для співпраці.

Як повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" начальник управління економічного та інтеграційного розвитку Івано-Франківського міськвиконкому Богдан Білик, наразі "Електролюкс Україна" постачає комплектувальні до пральних машин з європейських країн. На їх розмитнення, пояснив він, витрачається час і кошти, які держбюджет повертає підприємству із запізненням. До того ж, додав Б.Білик, під час доставки українськими дорогами комплектувальні часто виявляються деформованими і підприємству доводиться їх поправляти.

Тому виготовлення комплектувальних в Україні, зазначив Б.Білик, дозволить підприємству скоротити час на їх доправлення та заощадити власні кошти. За його даними, "Електролюкс Україна" готова навіть надати майбутньому українському підприємству-партнеру дві лінії з виготовлення комплектувальних для пральних машин і, у майбутньому, холодильників.

Як повідомив Б.Білик, презентацію комплектувальних для українських партнерів компанія проведе 18 серпня.

Як повідомлялося, шведська компанія Electrolux має намір розпочати виробництво холодильників на своєму заводі в Івано-Франківську.

ТОВ "Електролюкс Україна" зареєстроване в Івано-Франківську 7 вересня 2010 року.

Фабрика з виробництва пральних машин в Івано-Франківську з 1 квітня 2011 року розпочала роботу під безпосереднім управлінням компанії Electrolux, зокрема і виробництво та збут.

Угоду з придбання компанією Electrolux іванофранківської фабрики з виробництва пральних машин в італійській Antonio Merloni схвалив Антимонопольний комітет України в жовтні 2010 року. Вартість угоди становила EUR19 млн.

Купівля фабрики дозволила Electrolux розширити присутність на ринках Східної Європи. Фабрика виробляє пральні машини під брендами Electrolux і Zanussi.

Компанія Antonio Merloni у 2003 році викупила в АТ "Норд" (Донецьк) майновий комплекс колишнього заводу з виробництва пральних машин "Івіта".

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ