Вибори

Три четверті кандидатів у громадах із кількістю виборців понад 10 тис. є безпартійними - "ОПОРА"

У громадах із кількістю виборців понад 10 тисяч 76% кандидатів до органів місцевого самоврядування є безпартійними, повідомила голова правління Громадянської мережі "ОПОРА" Ольга Айвазовська.

"Варто зазначити, що поширення пропорційно-партійної системи на місцевих виборах у громадах від 10 тисяч виборців свідчить, що ця новація є передчасною, тому що 76% кандидатів, які балотуються за списками партій, є безпартійними. Тобто штучне висунення від політичних сил не провокувало реєстрації або набуття членства в цих політичних партіях. Ми розуміємо, що після виборів, коли буде сформовано органи місцевого самоврядування, цілком імовірно, що партійні інституції мають перспективу до розвитку, але зв'язку якогось, окрім форми висунення цих осіб із політичною партією, наразі немає", - сказала Айвазовська на прес-конференції в п'ятницю.

За словами голови правління, найбільша кількість безпартійних серед парламентських партій представлена в списку "Слуги народу" (95% кандидатів). Найменша кількість безпартійних кандидатів – у списку ВО "Батьківщина" (49,7%).

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ