Вибори

БДІПЛ ОБСЄ в понеділок готовий представити попередній звіт щодо виборів до ВР - глава місії

Спостерігачі місії Бюро з демократичних інститутів і прав людини (БДІПЛ) ОБСЄ здійснюють моніторинг за ходом голосування в усій Україні, вже завтра готові представити попередній звіт, повідомив глава місії спостерігачів в Україні Альберт Йонссон.

"Ми тут вже кілька тижнів, сьогодні для нас також визначний день, оскільки у нас залучена велика команда. Україна - видатна країна, і тут ми діємо так само, як і в інших країнах, відповідно, нам потрібно достатньо людей, щоб відправити їх в різні регіони країни, щоб мати цілісну картину", - сказав Йонссон у коментарі агентству "Інтерфакс-Україна" у неділю, відвідуючи одну з виборчих дільниць у центрі Києва.

За його словами, спостерігачі сьогодні працюють на дільницях по всій країні.

"День виборів ще не закінчений, але вже завтра ми представимо свій попередній звіт", - повідомив глава місії.

Він поінформував, що в місії 719 спостерігачів.

"Ми почали нашу місію 11 червня із зустрічі в ЦВК і МЗС. Вже через кілька днів група із довгострокових спостерігачів приєдналася до нас і після проходження тренінгів вони поїхали в регіони, здійснюючи таку ж роботу там, як ми робимо тут. Минулого тижня кілька сотень короткострокових спостерігачів приєдналися до нас з понад 40 країн-членів ОБСЄ", - додав Йонссон.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ