Економіка

МЕРТ виступає за поширення формульного ціноутворення під час державних закупівель нафтопродуктів

Міністерство економічного розвитку і торгівлі України (МЕРТ) виступає за поширення формульного ціноутворення під час державних закупівель нафтопродуктів, повідомляє прес-служба "Нафтогазовій асоціації України" (НАУ) з посиланням на першого заступника голови міністерства Максима Нефьодова.

"Раніше ціну після аукціону можна було змінити шляхом підписання додаткових угод, однак це часто породжувало корупційні ризики, особливо коли справа доходила до підтвердження зміни світових цін. Тепер механізм єдиний - порахувати за формулою і ніяких тобі подвійних трактувань. Тому МЕРТ виступає за поширення практики прозорого формульного ціноутворення під час державних закупівель нафтопродуктів", - цитує його прес-служба НАУ за підсумками тематичного круглого столу.

У прес-службі нагадують, що "Укрзалізниця" 12 лютого вперше уклала угоди на постачання нафтопродуктів за формульним принципом. За такого підходу переможець тендеру фіксує свою націнку, а кінцева ціна нафтопродуктів прораховується з урахуванням поточних котирувань Platts, курсу валют і цієї націнки.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ