Колонки

Інсайти з 4-го Українсько-німецького бізнес форуму

Юлія Бурмістенко, радниця генерального директора ДТЕК з міжнародних зв’язків

 

19 березня в Берліні відбувся 4й Україно-німецький бізнес форум. У ньому приймали участь майже  400 представників інвестиційної спільноти, бізнесу, а також урядовці України та Німеччини. Ключовою темою всіх дискусії був Зелений курс (Green Deal). Пані Канцлерка, відкриваючи Форум, підтвердила, що Україна посідає особливе місце у зміцненні енергетичної безпеки Європи, маючи, передусім, на увазі транзитну інфраструктуру. Для Німеччини важливо надавати Україні підтримку із передачі досвіду щодо відмови від вугілля, трансформації вугільних регіонів, але також розвитку відновлювальних джерел енергії та зміцнення партнерства для розвитку водневої економіки. Водень посідав окреме місце у дискусіях. Україна, в свою чергу, підтвердила прагнення стати повноцінним партнером ЄС у реалізації Європейської водневої стратегії. Таким чином тема енергетики посіла значне місце в планах розвитку Україно-німецьких відносин, про що, в своїх промовах та дискусії, відзначили запрошені спікери.

ДТЕК вже робить свій внесок у німецько-українське енергетичне партнерство у сферах відновлюваної енергетики, вугільної трансформації, енергоефективності, а також водню. Адже ДТЕК став першою компанією в Україні, яка увійшла до Асоціації Hydrogen Europe, що об'єднує лідерів в сфері застосування водневих технологій в Європі. Це членство дає можливість компанії формувати мережу прямих контактів з міжнародними партнерами, зацікавленими у розвитку водневої економіки як в Україні, так і по всьому світу.

Отже, пропонуємо всім гравцям енергетичного сектору України долучитися до виконання домашнього завдання з реформ, та слідувати шляхом зеленого переходу – Energie Wende – задля досягнення вуглецевонейтральності нашої держави.

 

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ