11:14 15.07.2021

Leopolis jazz 2021, відкриття та сюрпризи фестивалю

2 хв читати

З 24 по 28 червня у Львові проходив найбільший в Україні та один з найбільших у Європі джазових фестивалей — Leopolis Jazz Fest. Агентство «Інтерфакс-Україна» пропонує до перегляду невеликий фільм про нього.

Протягом п’яти днів на трьох сценах виступили двадцять вісім колективів, було проведено два майстер-класи та одну презентацію книги про великого джазмена — піаніста та композитора Біла Еванса. За п’ять днів фестиваль відвідало 50 тисяч гостей, більшість з них — 40,3 тисячі — відвідувачі парку імені Богдана Хмельницького.

Головними умовами проведення фестивалю була розріджена посадка глядачів в залі великої сцени, що носить ім’я Едді Рознера, та обов’язкове тестування їх та відвідувачів пікнікових зон. Перші повинні були пройти ПЛР-тест, другі — експрес-тест. У пікнікові зони цього разу продавалися квитки, лише за 35 грн., насамперед заради обмеження кількості людей тем. Попри невелику, але вартість, у вихідні дні квитки закінчувалися, тож частина глядачів розміщувалася зовні. Загалом було зроблено 22 792 тестів на COVID-19. Процедура взяття аналізів та вдягання відповідних браслетів теж є у фільмі.

Кожному музичному колективу у ньому приділяється від двох до чотирьох хвилин, що дозволяє в цілому ознайомитися з жанром, в якому працюють артисти. На жаль, британський співак Сіл надав дозвіл лише на фотозйомку перших двох пісень і відмовив у запису відео. Тож у фільми дані глядачі перед екранами у фан-зоні великої сцени під час його виступу. Наведені фрагменти обох майстер-класів та презентації книги. У п’ятницю та суботу паралельно з фестивальними концертами на двох сценах проходив конкурс молодих музикантів Street music. Охопити усе неможливо, тож на відеозаписі є виступ лише двох колективів.

Цього року, на відміну від попередніх, в рамках фестивалю не були заплановані офіційні джеми. Це такі концерти, коли різні музиканти, часто — незнайомі, збираються аби пограти разом. На фестивалях до місцевих із задоволенням приєднуються запрошені артисти, часто включаючи зірок. Проте джем-сейшени таки проходили. На жаль, автори фільму не змогли бути на них присутніми. На справді фестиваль включає ще багато подій: конференції, відкриті дискусії та навіть показ мод.

Випробувала фестиваль і стихія. На другий день, у п’ятницю, 25 червня, місто накрила справжня буря. Вітер зірвав дахи з трьох десятків будинків, безліч було затоплено. Повалені дерева блокували дороги, обривали лінії електропостачання та розбивали автомобілі. Нормальних рух транспорту було відновлено лише о 22-ій годині. На щастя, травмовано було лише одну людину.

Але фестивальні концерти всього-на-всього посунулися на одну годину. Сама негода теж є у фільмі.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Ми робили Київ європейською столицею - Кличко про 10 років свого мерства

Чи потрібна мілітаризація українського суспільства: ставлення громадян

Оцінка громадської думки щодо діяльності українських органів влади, ефективності управління та напрямків розвитку країни

Ставлення українців до країн Близького Сходу та Центральної Азії

Презентація Другого всеукраїнського рейтингу мистецьких закладів вищої освіти

Динаміка зовнішньої і внутрішньої політичної ситуації довкола війни

Український Червоний Хрест заявляє про свою рішучість у боротьбі з корупцією та іншими порушеннями корпоративних норм

Брифінг голови Київської міської організації Українського Червоного Хреста Тетяни Гоєнко щодо підозр у неправомірній діяльності колишньої керівниці районної організації Українського Червоного Хреста в Києві

У Київраді планують заблокувати захист зелених зон

Кадрові та структурні зміни в українській владі. Що за ними?

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА