19:15 30.08.2019

У Флориді запасаються водою, продуктами і пальним в очікуванні урагану "Доріан"

2 хв читати

Ураган "Доріан" набирає сили і продовжує рух у бік східного узбережжя США, повідомляє в п'ятницю агентство Associated Press.

Поки залишається неясно, з якої саме території вдарить "Доріан". Однак метеорологи прогнозують, що за вихідні ураган може посилитися до передостанньої по потужності - четвертої - категорії і наблизитися до Багам і Флориди.

У Флориді вже почали активно готуватися до можливого удару стихії. Місцева влада роздає жителям мішки з піском для спорудження захисних споруд від повеней. У супермаркетах спостерігаються довгі черги, люди активно купують питну воду, їжу і предмети першої необхідності.

На заправках зібралися черги з машин. Автомобілісти заправляються і набирають додаткові каністри з паливом. Поблизу мису Канаверал на сході Флориди із ним виникли проблеми.

Губернатор Флориди Рон Десантіс раніше ввів режим НС.

Низка круїзних компаній, зокрема американські Royal Caribbean і Carnival Cruise Lines, почали міняти маршрути своїх лайнерів, щоб уникнути попадання в зону можливого удару стихії. Деякі авіакомпанії зі свого боку стали пропонувати своїм клієнтам змінити дати вильотів без стягнення додаткової плати.

Станом на ранок п'ятниці, "Доріан" знаходився приблизно в 400 км на північний схід від Багамських островів. Швидкість вітрів сягала 110 км / год.

Як повідомлялося, президент США Дональд Трамп вирішив скасувати запланований на кінець цього тижня візит до Польщі у зв'язку з наближенням до американської території урагану "Доріан".

"Я хочу особисто переконатися, що всі ресурси федерального уряду будуть спрямовані на ліквідацію наслідків урагану. Тому я вирішив відправити до Польщі замість себе віце-президента Майка Пенса в кінці цього тижня", - сказав Трамп у ході виступу в Білому домі.

До цього американський лідер попередив жителів Флориди про те, що ураган "Доріан" може мати руйнівні наслідки.

"Це буде дуже серйозний ураган, можливо, один з найсерйозніших!" - написав Трамп у своєму Твіттері.

НАСА опублікувало таймлапс-відео урагану "Доріан", котрий рухається над Атлантикою в бік Флориди. У п'ятницю вранці шторм проходив над територією Пуерто-Ріко. Американський Національний центр зі спостереження за ураганами прогнозує, що ураган, який посилився, досягне берегів США на початку тижня. 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Чи потрібна мілітаризація українського суспільства: ставлення громадян

Оцінка громадської думки щодо діяльності українських органів влади, ефективності управління та напрямків розвитку країни

Ставлення українців до країн Близького Сходу та Центральної Азії

Презентація Другого всеукраїнського рейтингу мистецьких закладів вищої освіти

Динаміка зовнішньої і внутрішньої політичної ситуації довкола війни

Український Червоний Хрест заявляє про свою рішучість у боротьбі з корупцією та іншими порушеннями корпоративних норм

Брифінг голови Київської міської організації Українського Червоного Хреста Тетяни Гоєнко щодо підозр у неправомірній діяльності колишньої керівниці районної організації Українського Червоного Хреста в Києві

У Київраді планують заблокувати захист зелених зон

Кадрові та структурні зміни в українській владі. Що за ними?

Прес-конференція засновників Громадської спілки "Маніфест 42" на тему "Тилові силовики проти бізнесу: корупційний тиск продовжується"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА