20:09 13.11.2017

США оприлюднили відео першої появи біля берегів Кореї трьох авіаносців

2 хв читати
США оприлюднили відео першої появи біля берегів Кореї трьох авіаносців

Авіаносці Ronald Reagan, Theodore Roosevelt і Nimitz у супроводі ударних груп прибули до західної частини Тихого океану, де американський флот проводить спільні навчання з ВМС Південної Кореї. 

Південнокорейське агентство Yonhap пише, що авіаносці 12 листопада увійшли в операційну зону Південної Кореї. Вперше в історії країни проходять навчання за участю відразу трьох авіаносців. Їх супроводжують більше десяти кораблів, серед них - два есмінця ВМС Південної Кореї (Sejong the Great і Seoae Yu Seong-ryong), оснащені бойовою інформаційно-керуючою системою Aegis американської розробки.

"Військово-морські сили Південної Кореї і США підтримують ідеальну захисну позицію, що дозволяє їм виконати спільні операції в будь-якому місці в будь-який час. Наш надійний альянс - основа для стримування провокацій противника", - наводить агентство слова капітана Sejong the Great Лі Ку Сона.

Агентство відзначає, що востаннє навчання за участю трьох авіаносців відбулися в водах біля острова Гуам десять років тому.

За даними CNN, американські авіаносці також провели навчання в східній частині Японського моря за участю флоту Сил самооборони Японії. Телеканал також зазначає, що про відправку авіаносців минулого тижня, під час візиту до Південної Кореї, говорив президент США Дональд Трамп: "Ми відправили три наших найбільших авіаносця в світі, а також атомний підводний човен".

Трамп тоді ж виступив з промовою в парламенті Південної Кореї, під час виступу він назвав КНДР "пеклом, якого не заслуговує жодна людина", і закликав Пхеньян не випробовувати терпіння Вашингтона. Президент США додав, що мир на Корейському півострові зараз можна підтримувати тільки силою.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Чи потрібна мілітаризація українського суспільства: ставлення громадян

Оцінка громадської думки щодо діяльності українських органів влади, ефективності управління та напрямків розвитку країни

Ставлення українців до країн Близького Сходу та Центральної Азії

Презентація Другого всеукраїнського рейтингу мистецьких закладів вищої освіти

Динаміка зовнішньої і внутрішньої політичної ситуації довкола війни

Український Червоний Хрест заявляє про свою рішучість у боротьбі з корупцією та іншими порушеннями корпоративних норм

Брифінг голови Київської міської організації Українського Червоного Хреста Тетяни Гоєнко щодо підозр у неправомірній діяльності колишньої керівниці районної організації Українського Червоного Хреста в Києві

У Київраді планують заблокувати захист зелених зон

Кадрові та структурні зміни в українській владі. Що за ними?

Прес-конференція засновників Громадської спілки "Маніфест 42" на тему "Тилові силовики проти бізнесу: корупційний тиск продовжується"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА