20:10 04.10.2021

Час поставок iPhone 13 збільшився через спалах COVID-19 у В'єтнамі

2 хв читати
Час поставок iPhone 13 збільшився через спалах COVID-19 у В'єтнамі

Час поставки моделей iPhone 13 збільшився через спалах коронавірусної інфекції у В'єтнамі, де збирають деякі з частин смартфону, пише Nikkei Asia з посиланням на інформовані джерела.

Зокрема, проблеми в ланцюжку поставок пов'язані з обмеженим випуском модулів камери, оскільки значна частина деталей випускається у В'єтнамі.

Постачальники Apple Inc. раніше розраховували, що випуск нової моделі відбуватиметься гладко і безперебійно, адже компанія мало змінила технологічне оснащення нових версій смартфону. Однак в Apple ухвалили рішення впровадити технологію оптичної стабілізації зображення з використанням сенсорного датчика у весь модельний ряд. Раніше ця технологія, що дозволяє камері смартфона утримувати фокус на людині навіть під час руху, застосовувалася лише в iPhone 12 Pro Max.

Таке рішення призвело до необхідності в короткий термін нарощувати виробництво модулів камери без шкоди якості продукції в обмежених умовах на тлі пандемії коронавірусу.

"Збирачі все ще можуть випускати нові моделі iPhone, але виник дефіцит пропозиції запчастин через те, що запаси модулів камери закінчуються. Ми нічого не можемо зробити, крім як відстежувати ситуацію у В'єтнамі щодня і чекати, коли вони зможуть наростити виробництво" - повідомило джерело.

Проте, як пише Nikkei, ситуація може покращитися приблизно в середині жовтня, оскільки один із заводів в південному В'єтнамі з виробництва необхідних для iPhone 13 компонентів камери відновив свою роботу.

Зараз поставка iPhone 13 Pro в Китай і Японію становить приблизно 5 тижнів, у США - близько місяця.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА