11:05 02.04.2021

Кабмін доручив силовим відомствам разом із Мінцифри здійснити дослідження з питань модернізації РЕС у діапазоні 700-900 МГц

2 хв читати
Кабмін доручив силовим відомствам разом із Мінцифри здійснити дослідження з питань модернізації РЕС у діапазоні 700-900 МГц

Кабінет Міністрів України доручив Міністерству оборони, Міністерству внутрішніх справ, Держслужбі з питань надзвичайних ситуацій спільно з Міністерством цифрової трансформації здійснити науково-дослідні роботи із заміни та модернізації радіоелектронних засобів (РЕС) у діапазоні 700-900 МГц.

Як зазначено у відповідному розпорядженні Кабміну, також до цих робіт можуть бути залучені за згодою Генштаб Збройних сил і держконцерн "Укроборонпром".

Згідно з пояснювальною запискою до зазначеного розпорядження, текст якої має агентство "Інтерфакс-Україна", щоб вивільнити діапазони 700-900 МГц для подальшого розвитку мобільного широкосмугового доступу до інтернету Україна має витратити близько 32,773 млрд грн, водночас на сам процес вивільнення частот, зайнятих спецкористувачами, піде близько 25 років.

У Міноборони пояснили, що через брак інформації щодо вартості й технічних характеристик тактичної системи навігації, яку треба буде встановити на всіх типах літаків державної авіації України, здійснити детальні розрахунки вартості і термінів заміни РЕС спецкористувачів неможливо.

Також, за даними Міноборони, жодне українське підприємство не підтвердило можливість заміни системи навігації на літаках типу Су-24М та Іл-76.

Водночас Мінцифри наполягає на скороченні термінів здійснення заміни/модернізації РЕС спецкористувачів і вивільнення частот 700-900МГц для мобільного зв'язку.

Відповідно до цього уряд, зокрема, доручив у термін до липня 2021 року включно: здійснити науково-дослідні роботи з питань заміни (модернізації) РЕС і випромінювальних облаштувань спеціального призначення, які використовують у діапазонах радіочастот 700 МГц, 800 МГц та 900 МГц.

Як повідомлялося, Кабінет Міністрів у листопаді 2020 року затвердив план заходів із впровадження в Україні системи мобільного зв'язку п'ятого покоління (5G), що передбачав ще в грудні 2020 року з’ясувати необхідність щодо проведення науково-дослідних робіт з метою визначення вартості РЧР у діапазонах 700 МГц і 3400-3800 МГц для впровадження 5G, а також можливості спільного використання радіоелектронних засобів спецкористувачами мобільного зв'язку та опрацювати можливе фінансування таких робіт із бюджету.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Федоров виступив на підтримку бронювання для Glovo, Visa, Favbet Tech та інших компаній IT-сектору

Резиденти "Дія.City" закликали зберегти бронювання працівників технологічних компаній

"Київстар" почне продавати номери з кодом "77" у червні-липні

"Київстар" отримав відмову судів на 15 клопотань і вісім апеляцій щодо арешту активів

Міноборони України запускає мобільний застосунок "Резерв+" для військовозобов'язаних, призовників і резервістів

"Vodafone Україна" інвестує 10 млрд грн протягом двох років

"Київстар" у I кв.-2024 скоротив дохід на 14,1% у зв'язку з реалізацією масштабної програми лояльності після кібератаки

Київ і Cisco підписали меморандум про партнерство, спрямований на розвиток цифрової інфраструктури та кібербезпеки

В Україні пошкоджено чверть мереж фіксованого зв'язку і понад 4 тис. базових станцій мобільного зв'язку - Федоров

УЗ запустила оновлений сайт для купівлі залізничних квитків

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА