20:26 07.04.2020

WhatsApp обмежив пересилання повідомлень, щоб боротися з дезінформацією в період коронавірусу

1 хв читати
WhatsApp обмежив пересилання повідомлень, щоб боротися з дезінформацією в період коронавірусу

У месенджері WhatsApp з'явилися обмеження на пересилання - тепер перенаправити повідомлення можна не більше ніж в один чат за раз, повідомляє компанія в своєму блозі у вівторок.

Раніше користувачі могли пересилати повідомлення в п'ять чатів одночасно. Месенджер не встановлює ліміт на кількість повідомлень, що пересилаються, але масове пересилання більше зробити не вийде.

Такі заходи WhatsApp вводить, щоб знизити потік повідомлень з дезінформацією у період боротьби проти пандемії коронавірусу Covid-19.

"Мільярди людей не можуть на власні очі побачити своїх друзів і рідних через Covid-19, і все частіше покладаються на WhatsApp для спілкування", - відзначає компанія.

"Однак ми помітили значне зростання кількості надісланих повідомлень, які, як повідомили нам користувачі, можуть шокувати або поширювати дезінформацію", - повідомляє WhatsApp.

Одночасне пересилання повідомлень більш ніж п'яти контактам WhatsApp заборонив у січні 2019 року. Тоді в компанії це пояснили бажанням підтримувати образ WhatsApp як месенджера для особистого спілкування.

Також у минулому році WhatsApp стала позначати спеціальним символом повідомлення, переслані від одного контакту іншим більше п'яти разів.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА