17:39 15.08.2019

Кодування супутникового телесигналу не вплине на роботу телеком-ринку в Україні - керівник відеосервісу Megogo

3 хв читати
Кодування супутникового телесигналу не вплине на роботу телеком-ринку в Україні - керівник відеосервісу Megogo

 Директор із маркетингу та стратегії онлайн-кінотеатру Megogo, що базується в Києві, Іван Шестаков вважає, що кодування супутникового телесигналу не вплине на роботу ОТТ-сервісів, а також на роботу телеком-ринку в Україні загалом.

"Кодування жодним чином не відіб'ється на ОТТ-сервісах: ми ніяк не прив'язані до кодування. Уже відключали аналогове телебачення, зараз кодуватимуть сигнал супутника, і це жодним чином не відіб'ється на телеком-ринку в принципі. Буде невелике перетікання (абонентів - ІФ)", - розповів він під час зустрічі з журналістами в Києві в четвер.

Шестаков очікує невеликого приросту кількості абонентів після кодування телесигналу, однак вважає, що цей приріст не вийде за рамки стандартних прогнозів.

Директор з маркетингу та стратегії також зазначив, що недавно Megogo отримав супутникову та кабельну ліцензії для свого телеканалу й планує почати працювати в кабельних мережах. Водночас, за словами Шестакова, вихід на супутник зі своїм контентом відеосервіс поки що не планує, оскільки це "досить дорого і складно окупається, принаймні зараз".

Шестаков також зазначив, що на українському ринку відеоконтенту суттєво знизилася частка піратства. "З кожним роком ситуація стає все краще. Ми всередині компанії оцінюємо це для себе, і в 2011 році рівень піратства в Україні досягав 100%. У 2013 році - 90%. Нині весь піратський ринок - 50-60%", - зазначив він.

За словами Шестакова, це пов'язано як із загальним зростанням кількості користувачів і платформ, які надають легальний доступ до контенту, так і з протипіратськими заходами, що вживаються на ринку.

Також він наголосив, що в деяких розділах контенту - таких як спорт - піратство все ще залишається на першому місці за кількістю контенту.

Як повідомлялося, на початку серпня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення внесла латвійський телеканал Megogo Live до переліку іноземних програм, зміст яких відповідає вимогам Європейської конвенції про транскордонне телебачення і законодавству України.

Megogo - один із найбільших у Східній Європі відеосервіс для перегляду онлайн відео і ТБ. Щомісячна аудиторія сервісу, за його даними, становить 40 млн унікальних користувачів у країнах СНД. Каталог ресурсу - понад 77 тис. од. відео, з яких понад 5 тис. художніх фільмів і серіалів, більше ніж 1,5 тис. мультфільмів, майже 45 тис. телевізійних шоу, концертів і музичного відео, а також понад 20 тис. новинних програм.

Відеоресурс є мультиекранним. Він доступний на всіх топових платформах на базі iOS, Android, Windows, а також на телевізорах з функцією Smart TV: LG, Samsung, Philips, Sony, Panasonic, Toshiba, в популярних мультимедійних плеєрах і медіаприставках, таких як Apple TV, Dune HD, Aura, iNext тощо. Окремий додаток розроблено для пристроїв на Android TV.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Федоров виступив на підтримку бронювання для Glovo, Visa, Favbet Tech та інших компаній IT-сектору

Резиденти "Дія.City" закликали зберегти бронювання працівників технологічних компаній

"Київстар" почне продавати номери з кодом "77" у червні-липні

"Київстар" отримав відмову судів на 15 клопотань і вісім апеляцій щодо арешту активів

Міноборони України запускає мобільний застосунок "Резерв+" для військовозобов'язаних, призовників і резервістів

"Vodafone Україна" інвестує 10 млрд грн протягом двох років

"Київстар" у I кв.-2024 скоротив дохід на 14,1% у зв'язку з реалізацією масштабної програми лояльності після кібератаки

Київ і Cisco підписали меморандум про партнерство, спрямований на розвиток цифрової інфраструктури та кібербезпеки

Мінцифри розробило стратегію розвитку телекомунікацій до 2030 року

В Україні пошкоджено чверть мереж фіксованого зв'язку і понад 4 тис. базових станцій мобільного зв'язку - Федоров

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА