10:48 24.05.2013

Власник ФК "Металіст" Курченко викупить комунальну частку в харківському стадіоні за $70 млн

2 хв читати
Власник ФК "Металіст" Курченко викупить комунальну частку в харківському стадіоні за $70 млн

Власник ФК "Металіст" (Харків) Сергій Курченко викупить комунальну частку в однойменному стадіоні, на якому грає клуб, за $70 млн.

"Уже підписали з владою договір, що ми купуємо стадіон "Металіст" за $70 млн", - сказав він в інтерв'ю журналу "Корреспондент".

С.Курченко також повідомив, що всі зобов'язання перед колишнім власником ФК "Металіст" Олександром Ярославським із придбання клубу було виконано в середині травня.

"У нас була розстрочка, і 15 травня ми повністю виконали свої зобов'язання. У договорі є пункт про конфіденційність, але я вас запевняю, що сума, яку він (О.Ярославський - ІФ) отримав, більш ніж справедлива. Із погляду бізнесу він угодою більш ніж задоволений", - додав він.

За словами С.Курченка, витрати на утримання клубу нині становлять близько $70 млн на рік і з наступного сезону зростуть щонайменше до $105 млн. "У скільки можна оцінювати футбольний клуб "Металіст", що приносить на рік щонайменше мінус $70 млн, який зросте в півтора разу, коли ми вийдемо в Лігу чемпіонів?", - зазначив власник ФК.

С.Курченко також повідомив, що після приходу в "Металіст" підняв колективу клубу премії за ігри, поліпшивши систему мотивації.

Як повідомлялося, голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін раніше прогнозував, що стадіон "Металіст" може бути виставлено на продаж орієнтовно в третьому кварталі 2013 року та продано за суму, еквівалентну $70 млн (кошти, витрачені на реконструкцію стадіону з бюджетів різних рівнів).

У грудні 2012 року СЄПЕК досяг домовленостей із придбання ФК "Металіст" у бізнесмена Олександра Ярославського, який склав із себе повноваження президента клубу. Новим президентом було обрано Сергія Курченка, який вважається основним акціонером СЄПЕК.

СЄПЕК спеціалізується на торгівлі скрапленим та природним газами, нафтопродуктами й товарами для нафтогазової галузі, експлуатує близько 150 АЗС.

Харківський "Металіст" є володарем Кубка СРСР 1987/1988 рр. Із сезону 2006/2007 рр. по сезон 2011/2012 рр. вигравав бронзові медалі чемпіонату України з футболу. У сезоні 2012/2013 рр. посів друге місце, яке надає право грати в Лізі чемпіонів УЄФА.

Місткість стадіону "Металіст" після реконструкції, проведеної до Євро-2012, становить 40 тис. глядачів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА