13:40 16.11.2012

Президент ПФЛ сподівається, що ФК "Оболонь" дограє осінню частину чемпіонату в першій лізі

2 хв читати

Президент Професійної футбольної ліги України Мілентій Бальчос сподівається, що київський футбольний клуб "Оболонь" дограє осінню частину чемпіонату в першій лізі країни, після чого вирішуватися подальша доля клубу.

"Зрозуміло, що повторний невихід команди на матч загрожує їй зняттям зі змагань під егідою ПФЛ - це найгірший з очікуваних результатів розвитку подій. До того ж, навряд чи керівництво клубу зацікавлене в позбавленні його професійного статусу. Мені відомо, що минулого тижня почесний президент "Оболоні" Олександр Слободян зустрічався з футболістами команди, після чого їм було виплачено частину боргу: заробітну плату за один місяць. Також Слободян сказав, що шукатиме можливість погасити всі борги. Крім цього, "Оболонь" все ж зіграє наступний матч зі "Сталлю", а також сподіваюся, що восени частина команда дограє. Що буде далі - згодом стане відомо", - повідомив він прес-службі ПФЛ.

М.Бальчос зазначив, що суть проблем клубу полягає в розбіжності вищого керівництва "Оболоні" з приводу управління та внутрішньої діяльності клубу. "Мої переговори із задіяними сторонами тривають вже місяць, але консенсусу між ними досі не знайдено і навряд чи буде знайдено. За етичних причин не стану називати причини конфлікту, але повірте, вони насправді дуже глибокі", - сказав він.

Президент ПФЛ нагадав, що наразі певною мірою припинено фінансування ФК "Оболонь" з боку її спонсора - ПАТ "Оболонь", виникли борги із заробітної плати, команда не виїхала на свій останній календарний матч із чернівецькою "Буковиною", запланований на 10 листопада.

15 листопада контрольно-дисциплінарний комітет ФФУ ухвалив рішення зарахувати "Оболоні" технічну поразку з рахунком 0:3 за неявку на матч 19-го туру першої ліги. Крім того, клуб має заплатити передбачений регламентом обов'язковий грошовий внесок у розмірі 12,5 тис. грн.

9 листопада стало відомо, що співвласник концерну "Оболонь" Олександр Слободян оголосив про складання повноважень президента однойменного футбольного клубу і припинення його фінансування, про що поінформував ПФЛ.

ФК "Оболонь" - український футбольний клуб із Києва, заснований у 1992 році. Кращий результат в історії клубу - шосте місце у Вищій лізі України в сезоні 2003-04 років. У сезоні 2012-2013 рр.. "Оболонь" виступає у Першій лізі, три попередні сезони команда провела в Прем'єр-лізі.

У нинішньому сезоні після 19 турів "Оболонь" посідає 14-е місце серед 18 команд першої ліги.

ПАТ "Оболонь" - один з найбільших українських виробників пива, безалкогольних та слабоалкогольних напоїв, мінеральної води України і найбільший український експортер пива. До складу корпорації входять головний завод у Києві та дев'ять підприємств у регіонах.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Берінчик виграв титул чемпіона світу з боксу за версією WBO в легкій вазі

Усик переміг Ф'юрі в бою за звання абсолютного чемпіона світу

УСИК СТАВ АБСОЛЮТНИМ ЧЕМПІОНОМ СВІТУ З БОКСУ В НАДВАЖКІЙ ВАЗІ

Ольга Харлан виграла "срібло" в Пловдиві

Від початку повномасштабного вторгнення РФ загинули вже 456 українських спортсменів і тренерів

Світоліна пройшла в 1/8 фіналу турніру WTA 1000 у Римі

Ломаченко повернув собі титул чемпіона світу в легкій вазі за версією IBF

Україна вимагає відсторонити від олімпійської кваліфікації екіпажі російських і білоруських веслувальників - НОК

Мовний омбудсмен наголошує на необхідності використання спортсменами української мови під час публічних виступів на Олімпіаді-2024

НОК і Мінспорту розробили рекомендації для українських атлетів щодо контактів із російськими та білоруськими спортсменами на Олімпіаді-2024

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА