13:20 16.03.2023

Европейская бизнес ассоциация обеспокоена несоблюдением рыночных принципов и накоплением долгов в энергетике

2 мин читать
Европейская бизнес ассоциация обеспокоена несоблюдением рыночных принципов и накоплением долгов в энергетике

(подается на языке оригинала)

Українська бізнес-спільнота занепокоєна тим, як розвиваються газовий та енергетичний сектори в Україні. Напрямок, який обрала держава, може негативно вплинути на її спроможність виконувати зобов’язання, пов’язані з членством у ЄС.

В Європейській бізнес асоціації стурбовані недотриманням ринкових принципів та досягнутих реформ в українському газовому секторі, зокрема, Третього енергетичного пакету, який імплементований в українське законодавство.

"Введення єдиного оператора газорозподільних мереж (в рамках державної енергетичної компанії), який надаватиме послуги з розподілу газу на більшості території України, у структуру вертикально інтегрованого підприємства, вже присутнього у видобутку, торгівлі, постачанні та розподілі газу, не повністю співвідноситься з acquis ЄС та зобов‘язаннями України як кандидата в енергетичній сфері", – йдеться у листі ЄБА.

Його від імені ЄБА було направлено до Посла ЄС та Голови Представництва Європейського Союзу в Україні пана Матті Маасікаса, Директора Секретаріату Енергетичного Співтовариства пана Артура Лорковського, Президента МВФ пана Ваграма Степаняна, заступника Генерального директора – Генерального директорату з питань сусідства та переговорів про розширення (DG NEAR) пані Катарини Матернової.

В ЄБА сподіваються, що ситуацію буде ретельно розглянуто, оскільки є попередження, що така концентрація може серйозно і негативно вплинути на всю структуру ринку та попередні події щодо реформування газового ринку України. 

2 лютого 2023 року Європейська Комісія опублікувала Аналітичний звіт згідно повідомлення Комісії Європейському Парламенту, Європейській Раді та Висновку Комісії Ради щодо заявки України на членство в Європейському Союзі.

Однак з червня 2022 року було зроблено значні кроки на українському газовому ринку, які, на думку компаній-членів Європейської бізнес асоціації в Україні, можуть негативно вплинути на наступну оцінку Європейської Комісії щодо загальної ситуації в газовій галузі України.

ЕЩЕ ПО ТЕМЕ:

РЕКЛАМА

ПОСЛЕДНЕЕ

Отныне юридические лица могут открыть свой первый счет в Sense Bank онлайн

Конференция BLACK SEA GRAIN. KYIV объединила участников и экспертов зернового рынка

Бизнес-центр площадью 22 000 кв. м выставлен на продажу в Киеве

Финансовые результаты работы ООО "ЖК "Воздвиженка" за 3 месяца 2024 года

Почти 3 млн грн: сколько кэшбека получили клиенты Sense Bank с картой "Выгода"

70 тысяч литров топлива передала сеть ОККО для критической инфраструктуры Харьковщины – первая вице-премьер

Уголовная ответственность за незаконное обращение наркотиков: поговорим честно и без хайпа

Десантники из 80-й ОДШБр получили комплекс разведки и уничтожения стоимостью 50 млн грн от ОККО и "Повернись живим"

ЖК "Воздвиженка" обратилось к Президенту и СНБО по поводу рисков для института управления арестованным имуществом из-за действий АРМА

Группа компаний DIM ввела в эксплуатацию два жилых комплекса

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА