15:03 31.01.2023

Укрексімбанк фінансує  українські громади у відновленні інфраструктурних об'єктів

2 хв читати

Як проходить відновлення об’єктів інфраструктури та закриття потреб комунальних підприємств у воєнний час?

Пошкодження та руйнування об’єктів цивільної критичної інфраструктури внаслідок російських обстрілів стали звичним явищем. Натомість для українських громад та комунальних підприємств такі теростистичні акти стали буденним та нагальним викликом.  Відновити генерацію, подачу та розподіл світла, забезпечити мешканців водою та теплом — все це надважливо робити максимально швидко, особливо взимку.

Аби допомогти громадам відновлювати критично важливі об'єкти у стислі терміни та подбати про українців,  Укрексімбанк фінансує сучасні проєкти з реконструкції та модернізації мереж, обладнання систем очисних споруд тощо. Так, лише за останній час банк надав кошти на запуск сучасної мобільної установки для зневоднення мулу КП «Луцькводоканал», купівлю установки біологічної очистки стічних вод КП «Корюківкаводоканал», придбання спеціалізованої техніки КП «Томашпільське», фінансування потреб діяльності ОКВП «Дніпро-Кіровоград», ДП «Евода Трейд», РОВКП ВКГ «Рівнеоблводоканал», КП «Ізмаїльське ВУВКГ» тощо.

«Звичайно, надходження та видатки громад під час повномасштабного вторгнення суттєво змінилися.  Проте багато міст та їх комунальних підприємств залишаються платоспроможними позичальниками. Навіть в умовах війни місцева економіка працює, а громади зберігають фінансову стійкість.

Протягом 2022 року Укрексімбанк допомагав громадам закривати першочергові потреби у сферах безпеки та оборони, підтримувати населення та ліквідувати наслідки ракетних ударів.

Ми аналізуємо джерела погашення та адаптуємо структурування кредитних рішень під нові реалії. Більше того, Банк вже розпочав роботу з міжнародними фінансовими організаціями, аби залучити фінансування на відбудову постраждалих від російської агресії об’єктів інфраструктури», – зазначив член Правління Укрексімбанку Михайло Медко.

Навіть в умовах постійних ракетних ударів громадам необхідно реалізовувати інфраструктурні програми. Так, наприклад, місто Корюківка на Чернігівщині за рахунок коштів спеціального фонду, кредитів та грантів впроваджує низку проєктів з модернізації критичної інфраструктури.

«Основні фонди нашого підприємства вже давно потребують оновлення. На це не можна закривати очі, адже наслідки призведуть до серйозних екологічних проблем. Завдяки програмі фінансового лізінгу Укрексімбанку ми змогли виправити ситуацію. Нове обладнання забезпечує 7-ступінчасту очистку з багатоконтурною прямою і зворотною рециркуляцією мулу між реакторами. Це гарантує очистку стічних вод з ефективністю 99%. У проект вкладено багато зусиль, і особливо хочу подякувати за допомогу в його реалізації Укрексімбанку», – зазначив  начальник КП «Корюківкаводоканал» Сергій Бабич.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА