16:07 03.12.2021

Екс-співробітники ЕКА колективно звернулись до прем’єра та просять відреагувати на проблеми в агентстві

2 хв читати
Екс-співробітники ЕКА колективно звернулись до прем’єра та просять відреагувати на проблеми в агентстві

Київ. 3 грудня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Частина колективу Експортно-кредитного агентства (ЕКА) протестує проти призначення Руслана Гашева на посаду в.о. голови правління агентства, з якої його було звільнено 3 листопада цього року, повідомив заступник голови правління ЕКА В'ячеслав Попов на прес-конференції в агентстві "Інтерфакс-Україна" у п'ятницю.

Попов нагадав, що Міністерство економіки припинило повноваження Гашева через те, що за рік роботи на цій посаді не було вжито заходів щодо стимулювання українських підприємств-експортерів і збільшення експорту. За даними міністерства, за дев'ять місяців цього року ЕКА уклала чотири договори страхування й отримала дохід у розмірі 116 тис. грн, або 1,8% запланованого показника, тоді як витрати становили 19,5 млрд грн і на 17% перевищили плановий показник.

"Не було отримано жодного результату від спроб впровадження п. Гашевим портфельного методу страхування банківських кредитів. За рік не було налагоджено плідної співпраці з жодним з українських банків. Також за рік не було впроваджено жодного нового продукту для підтримки експорту", - заявив він.

Заступник голови правління також повідомив, що сім співробітників агентства подали заяву про звільнення, не погодившись із поверненням колишнього керівника.

За словами Попова, незабаром на ім'я першого віце-прем'єр-міністра – міністра економіки Юлії Свириденко буде надіслано листа колишніх співробітників ЕКА з вимогами усунути Гашева з посади, провести справедливий, публічний та прозорий конкурс на посади членів наглядової ради, голови та членів правління, а також про обмеження безпосереднього впливу господарську діяльність агентства.

Як повідомлялося, 3 листопада 2021 року Мінекономіки достроково припинило повноваження всіх п'яти членів наглядової ради ЕКА та голови правління. "Причиною такого рішення стала вкрай незадовільна діяльність товариства та відсутність реагування на це з боку членів наглядової ради. Відтак, враховуючи стан фінансово-господарської діяльності ПрАТ "Експортно-кредитне агентство" та відсутність дієвих заходів з покращення відповідних показників, стратегії розвитку товариства, міністр (Олексій Любченко, якого було звільнено цього самого дня, - ІФ), прийняв рішення про дострокове припинення повноважень також голови правління товариства Руслана Гашева", - зазначило міністерство на сайті. Т.в.о. голови правління було призначено заступника голови ЕКА В'ячеслава Попова.

З 24 листопада 2021 року Мінекономіки припинило повноваження Попова і того самого дня знову призначило на цю посаду Гашева.

У штаті ЕКА – 36 співробітників. Сума застрахованих контрактів ЕКА у 2020-2021 роках становить $0,9 млн – це 0,0067% експорту груп товарів, контракти за якими агентство може страхувати.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Результати спільного дослідження Active Group та Experts Club щодо ставлення українців до країн Близького Сходу та Центральної Азії

У Києві презентовано оцінку громадської думки щодо діяльності українських органів влади та інститутів

Дві третини українців хочуть від держави поліпшення своєї поінформованості, майже три чверті - за військово-патріотичне виховання в садочках і школах - соцопитування

Дві третини українців підтримують довгострокове збільшення фінансування безпеки та оборони - соцопитування

Результати другого всеукраїнського рейтингу мистецьких закладів вищої освіти

Київська організація Червоного хреста звернулася до правоохоронних органів у зв'язку з порушеннями в Печерській організації після відповідного звернення на інформлінію - голова міськорганізації

Рух "Маніфест 42" звернувся до президента з пропозиціями щодо запобігання тиску правоохоронців на бізнес

Чисельність вовків в Україні різко зменшилася до 2 тисяч, необхідні законодавчі зміни для збереження популяції

Обстріли росіянами ХФТІ у 2022 р. мали на меті завдання шкоди атомному об'єкту, їх і кваліфіковано як екоцид

За три роки роботи екологічних прокуратур викрито понад сотню злочинних груп, які скоювали злочини у сфері надро- та лісокористування

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА