14:45 25.10.2019

Профспілки вимагають від Кабміну вирішити проблему з виплатою ЄСВ для працівників низки підприємств у Луганській обл.

2 хв читати

Київ. 24 жовтня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА - Профспілки закликають Кабінет Міністрів і податкові органи вирішити проблему з виплатою єдиного соціального внеску (ЄСВ) для працівників низки підприємств Луганської області.

"У деяких підприємств області є складнощі з виплатами ЄСВ, пов'язані з двома великими проблемами. Перша - арешт рахунків підприємств із тих чи інших причин, друга - невиплати ЄСВ через відсутність зарплат для працівників шахт", - сказав голова Федерації профспілок Луганської області, голова профспілкового комітету ПрАТ "Сєвєродонецьке об'єднання Азот" Валерій Черниш під час прес-конференції в агентстві "Інтерфакс-Україна" в Києві у четвер.

Він уточнив, що проблема з блокуванням виплат ЄСВ, яка продовжується вже тривалий час, виникла через законодавче неврегулювання. Компанії, чиї рахунки з низки причин є заарештованими (серед них "Об'єднання "Сєвєродонецький Азот", ВАТ "Рівнеазот", АТ "Луганськгаз") здійснюють виплати ЄСВ через третіх осіб - за договором поруки. Однак, незважаючи на рішення Верховного Суду визнати такі платежі, фіскальні органи розцінюють їх як неправомірні. У зв'язку з цим виплати не надходять до Пенсійного фонду, Фонду соціального страхування, а працівникам не нараховують трудовий стаж і не здійснюють виплати за листками тимчасової непрацездатності.

За словами Черниша, необхідні зміни до закону "Про державне соціальне страхування", а також до закону "Про збір та облік ЄСВ".

"Слід також зробити виняток і, згідно з рішенням Верховного Суду, постановою Кабінету Міністрів дозволити визнавати платежі ЄСВ через третю особу на період, доки не буде внесено зміни до законодавства", - сказав він.

У свою чергу заступник голови Федерації профспілок України, голова правління Фонду соціального страхування України Володимир Саєнко наголосив на необхідності створення робочої групи з представників роботодавців, профспілок, податкових органів, уряду для вирішення відповідної проблеми.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Результати спільного дослідження Active Group та Experts Club щодо ставлення українців до країн Близького Сходу та Центральної Азії

У Києві презентовано оцінку громадської думки щодо діяльності українських органів влади та інститутів

Дві третини українців хочуть від держави поліпшення своєї поінформованості, майже три чверті - за військово-патріотичне виховання в садочках і школах - соцопитування

Дві третини українців підтримують довгострокове збільшення фінансування безпеки та оборони - соцопитування

Результати другого всеукраїнського рейтингу мистецьких закладів вищої освіти

Київська організація Червоного хреста звернулася до правоохоронних органів у зв'язку з порушеннями в Печерській організації після відповідного звернення на інформлінію - голова міськорганізації

Рух "Маніфест 42" звернувся до президента з пропозиціями щодо запобігання тиску правоохоронців на бізнес

Чисельність вовків в Україні різко зменшилася до 2 тисяч, необхідні законодавчі зміни для збереження популяції

Обстріли росіянами ХФТІ у 2022 р. мали на меті завдання шкоди атомному об'єкту, їх і кваліфіковано як екоцид

За три роки роботи екологічних прокуратур викрито понад сотню злочинних груп, які скоювали злочини у сфері надро- та лісокористування

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА