09:38 27.02.2024

Розбіжності в Конгресі США щодо шатдауну та іноземної допомоги подолати не вдалося - ЗМІ

2 хв читати
Розбіжності в Конгресі США щодо шатдауну та іноземної допомоги подолати не вдалося - ЗМІ

Переговори законодавців американського Конгресу щодо запобігання закриттю уряду (шатдауну), а також допомоги Україні, Ізраїлю і Тайваню не привели до усунення розбіжностей між республіканцями та демократами в палаті представників, пише The Hill.

"Лідери Конгресу не змогли у вихідні оприлюднити довгоочікувані компромісні законопроєкти про асигнування (...) і, як наслідок, залишили членів Конгресу без розуміння щодо подальших дій лише за кілька днів до крайнього терміну, що наближається", - ідеться в публікації.

Зазначається, що "вже наростають побоювання, що Конгрес готується до чергового короткострокового скорочення фінансування, оскільки прихильники жорсткої лінії посилюють тиск на спікера, щоб забезпечити перемогу консервативної політики в таких питаннях, як аборти та кордон".

Як пише видання, "розмови про наступні кроки досягнуть апогею у вівторок, коли президент Джо Байден планує прийняти чотирьох провідних лідерів Конгресу" для обговорення державного фінансування.

"Ми хочемо бачити, що уряд не буде закрито, це основний пріоритет або обов'язок Конгресу - зберігати уряд відкритим", - заявила в понеділок прессекретар Білого дому Карін Жан-П'єр.

Очікується, що Байден також наполягатиме на необхідності ухвалення надзвичайного пакета заходів у сфері оборони та зовнішньої політики, який передбачає допомогу Україні, Ізраїлю та Тайваню, а також фінансування для поповнення запасів американської зброї та боєприпасів.

The Hill зазначає, що все це "спонукає спікера (Палати представників Майка Джонсона - ІФ-У) до знайомого - але важкого - рішення: поступитися консерваторам і форсувати закриття (...), або порвати з прихильниками жорсткої лінії Республіканської партії та укласти угоду про видатки з демократами".

На другому варіанті наполягають відомі законодавці в Сенаті, такі як лідер демократичної більшості Чак Шумер і лідер республіканської меншості Мітч Макконнелл.

Водночас прихильники жорсткої лінії чинять тиск на Джонсона, щоб він використав процес виділення асигнувань для отримання політичних поступок від демократів.

ЗМІ нагадують, що угода з демократами з питань шатдауну коштувала посади спікера попереднику Джонсона Кевіну Маккарті.

У січні Байден, щоб уникнути шатдауну, підписав закон про продовження тимчасового фінансування уряду до березня. Документ передбачає фінансування частини урядових установ до 1 березня, решти - до 8 березня 2024 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Можлива загибель Раїсі може мати серйозні наслідки для Ірану, вважають в Інституті вивчення війни

Україна потребуватиме додаткового фінансування у розмірі 200 мільярдів євро, - депутат Європарламенту

Україна має отримати заморожені $300 мільярдів до проведення будь-яких перемовин з Росією

Заморожені російські активи повинні бути повністю конфісковані і передані Україні - Арсеній Яценюк під час онлайн-дискусії КБФ

Президенти Бразилії та ПАР не поїдуть на Саміт миру у Швейцарії - ЗМІ

Фракція партії "УДАР Віталія Кличка" висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за свободу і демократію

Зеленський пропонує Раді денонсувати угоду між Україною та Білоруссю про взаємне спрощення зміни громадянства

Сейм Польщі вніс зміни до закону про допомогу громадянам України

Порошенко привіз військовим на Харківщину FPV-дрони і техніку

Міністр оборони Естонії: Ідея відправлення військ в Україну нікуди не поділася, проте конкретної дискусії щодо цього не було

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА