09:40 02.02.2024

Єрмак обговорив із Салліваном поточну ситуацію на фронті

2 хв читати
Єрмак обговорив із Салліваном поточну ситуацію на фронті

 Глава Офісу президента України Андрій Єрмак провів телефонну розмову з радником президента США з питань національної безпеки Джейком Салліваном, під час якої сторони, зокрема, обговорили поточну ситуацію на фронті.

"У межах постійного діалогу із союзниками керівник Офісу президента України Андрій Єрмак провів телефонну розмову з радником президента Сполучених Штатів Америки з питань національної безпеки Джейком Салліваном", - повідомляє пресслужба глави української держави в п'ятницю вранці.

Зазначається, що під час розмови глава ОП наголосив на результативності своєї нещодавньої зустрічі із заступницею держсекретаря США з політичних питань Вікторією Нуланд і заступником помічника державного секретаря США з питань Європи та Євразії Крістофером Смітом у Києві.

"Співрозмовники також обговорили поточну ситуацію на фронті та дії Сил оборони України задля відсічі російському вторгненню. У цьому контексті було розглянуто актуальні потреби української армії", - наголошується в повідомленні.

Єрмак також наголосив, що потреба в посиленні української системи ППО залишається надзвичайно гострою, оскільки населені пункти України щодня і вночі потерпають від російських повітряних атак.

У свою чергу Салліван привітав Україну і всю команду президента Володимира Зеленського з рішенням лідерів Євросоюзу про виділення макрофінансової допомоги в розмірі €50 млрд у межах програми Ukraine Facility.

"Він зазначив, що адміністрація президента Сполучених Штатів Америки веде активний діалог із конгресменами обох партій, щоб досягти згоди Конгресу щодо схвалення фінансування для України", - наголошується в повідомленні.

Очільник ОП подякував Саллівану, усій команді президента США Джо Байдена, обом палатам і партіям Конгресу США та всьому американському народу за "постійну увагу та незмінну підтримку України, яка протистоїть російській агресії та бореться за свободу й демократію у Європі".

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Порошенко закликав німецьких депутатів до нового формату підтримки України

Кулеба: Оточення Путіна посилає фальшиві сигнали про нібито готовність до припинення вогню, щоб зірвати Саміт миру

Порошенко везе на фронт 2 тисячі денних та нічних FPV-дронів і "Мавіків"

Нетаньягу заявив, що намір Іспанії, Ірландії та Норвегії визнати Палестину надихне ворогів Ізраїлю

Бельгія, яка головує в Євросоюзі, має намір до кінця червня розпочати переговори про вступ Молдови та України до ЄС

Ізраїль відкликає своїх послів із Норвегії та Ірландії для термінових консультацій через рішення визнати Палестину державою

Геращенко має намір звернутися до Мецоли у зв'язку з проявом сексизму з боку спікера Ради

Участь Індії в Саміті миру може спонукати Китай також узяти в ньому участь - нардеп

Президент Румунії візьме участь у Саміті миру у Швейцарії - Зеленський

У ЄС погодили план із використання доходів від заморожених активів РФ для допомоги Україні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА